Abildgaard glad for baby-forbud

Laura Lindahl og Mette Abildgaard er tilfredse med nye retningslinjer omkring børn i Folketingssalen

Her smider Pia K baby ud af Folketinget. Se nøje efter i øverste venstre hjørne. Video: ft.tv.

Det udløste stor polemik, da det konservative folketingsmedlem Mette Abildgaard tog sin lille datter med i Folketingssalen i midten af marts.

Onsdag er Folketingets Præsidium blevet enige om, at det ikke er tilladt at have børn med i Folketingssalen.

Mette Abildgaard i Folketingssalen, da babyen stadig lå i maven. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Dansk politik - 3. apr. 2019 - kl. 17:12 Baby-debat afgjort: Præsidium tager beslutning

Mette Abildgaard selv er glad for, at Folketingets Præsidium nu har drøftet, hvorvidt børn i nødstilfælde må være kortvarigt i Folketingssalen.

Det oplyser hun i en mail til Ritzau.

'Jeg respekterer fuldt ud beslutningen om, at det fremadrettet ikke er tilladt, og jeg er glad for, at der er nu er kommet klare regler for alle,' lyder det fra Mette Abildgaard.

Hun havde taget sin lille datter med til en afstemning i salen, men inden den fandt sted, måtte datteren sendes ud.

Pia Kjærsgaard mente ikke, at en baby skulle være til stede i salen. Mette Abildgaard forklarer i sin mail, at hun tog sin baby med som et nødstilfælde.

'Det var med en forventning om, at det ikke ville være problem, da jeg tidligere har set kolleger gøre det præcis samme, uden at det har medført nogen former for problemer eller påtale,' skriver Mette Abildgaard i mailen.

Mette Abildgaard og Pia Kjærsgaard i Folketingssalen. Fotocollage: Ekstra Bladet/RitzauScanpix/Jens Dresling Dansk politik - 29. mar. 2019 - kl. 12:25 Ny ballade i baby-sagen: Erfaren betjent rystet af berømmelse

Godt med retningslinjer
I 2014 havde Venstres Ellen Trane Nørby sin baby med i Folketingssalen, og det samme havde Liberal Alliances folketingsmedlem Laura Lindahl i 2016.

Også Laura Lindahl er tilfreds med, at der nu er klare retningslinjer for børn i Folketingssalen.

- Min holdning har hele tiden været, at børn ikke hører til i Folketingssalen, siger Laura Lindahl og uddyber:

- Personligt har jeg ikke noget imod, at det sker i nødstilfælde. Men jeg synes, det er rigtig fint, at Præsidiet er nået frem til nogle retningslinjer, så vi ikke skal diskutere det længere.

Med de nye retningslinjer forventer Laura Lindahl ikke, at der kommer flere lignende sager fremadrettet.

- Jeg er sikker på, at Folketinget kommer til at efterleve de nye retningslinjer, siger hun.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, er kommet i modvind, fordi hun bortviste Mette Abildgaard og hendes datter fra salen Foto: Ritzau Scanpix Dansk politik - 21. mar. 2019 - kl. 15:51 Grotesk og bagstræberisk: Kritikken hagler ned over Pia

34 kommentarer
Vis kommentarer