Advokat: Gimi Levakovic er en god far

Bjørn Elmquist skyder med skarpt mod justitsminister Søren Pind. Han og andre har ikke sat sig ind i sagen, som bl.a. har kastet lys over, at Gimi Levakovic er en god far, lyder det

Gimi Levakovic er ikke så slem, som det bliver fremstillet i Eksta Bladet og andre steder, mener forsvarsadvokat (Foto: Jakob Jørgensen)
Gimi Levakovic er ikke så slem, som det bliver fremstillet i Eksta Bladet og andre steder, mener forsvarsadvokat (Foto: Jakob Jørgensen)

Forsvarsadvokat for 46-årige Gimi Levakovic Bjørn Elmquist er mildt sagt træt af, at politikere gør sig til dommer over hans klient.

Ikke mindst justitsminister Søren Pinds (V) indblanding får det tidligere radikale folketingsmedlem op af stolen.

– Hvis jeg havde haft respekt for ham på forhånd, så ville jeg have mistet den. Det er jo dybt useriøst.

– Han kommunikerer på Facebook. Har en minister virkelig tid til at sidde dér og udbrede sig?

– Jeg fatter ikke, at nogen reagerer så voldsomt inden de har haft mulighed for at læse dommen og dens præmisser, lyder det fra Bjørn Elmquist.

Han påpeger, at Gimi Levakovic har tilbragt 38 år i Danmark uden for fængslet. Det er ifølge advokaten mindste dobbelt så meget som andre kriminelle, der er blevet udvist.

 

112 - 7. okt. 2015 - kl. 17:33 Professor: Pind kan sagtens sende Levakovic i Højesteret

Søren Pind har fjernet en formulering i sit opsigstvækkende Facebook-opslag (Foto: Polfoto) Dansk politik - 7. okt. 2015 - kl. 15:53 Søren Pind i Facebook-brøler: Sletter i Levakovic-opslag

Dansk politik - 7. okt. 2015 - kl. 11:57 Pind blander sig i Levakovic-dom: Vil have Højesteret på banen

Desuden understreger forsvarsadvokaten, at langt hovedparten - 65 procent - af Gimi Levakovic 26 domme er færdselsforseelser. ’Blot’ tre er voldsdomme. Gimi Levakovic har ifølge Bjørn Elmquist siddet fire år og 11 måneder i fængsel siden han kom til Danmark som 2-årig.

– Det, som fylder mest i Gimi Levakovics afsoning, er et par års fængsel efter et ægteskabeligt opgør med hans kone. Han forsøgte at køre hende ned med en bil. Her blev han dømt for forsøg på alvorlig vold. Han blev ikke dømt for forsøg på manddrab.

– Den mor er senere hen af byretten i København blevet fundet uegnet til at være mor og til at have samkvem, forklarer Elmquist.

– Mange mener, at en mand som Gimi Levakovic gør grin med det danske samfund og vores blødsødenhed...

– Ja, han har selvfølgelig ubehagelige sider. Det har de fleste af os. Men han har også behagelige sider. De har ikke været fremme.

– Vi havde et vidne i landsretten i sidste uge i Landsretten. Sagsbehandleren fra Tårnby Kommune forklarede, at han er en god far. Og han samarbejder fuldstændig loyalt med kommunen. De havde ikke noget dårligt at sige om hans faderrolle. Bortset fra, at det er dumt at begå kriminalitet.

Børnene, der i dag er 10 og 15 år, boede hos Gimi Levakovic, forklarer Bjørn Elmquist, da han blev varetægtsfængslet i den aktuelle sag, hvor Gimi Levakovic nu to gange er blevet dømt for at true med en pistol.

 

Børnene har siden fængslingen været familieanbragt. Bjørn Elmquist understreger, at de to børn ikke vil få lov at rejse med til Kroatien, såfremt Gimi Levakovic bliver udvist til Kroatien. Myndighederne gik nemlig i færd med at få dem tvangsfjernet efter Gimi Levakovic i august blev dømt til udvisning.

– Rapporter og domme fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol dokumenterer, at i Kroatien bliver roma-børn, der ikke kan kroatisk, sat i skole for mentalt handikappede. Der lærer de et pensum, som svarer til 30 procent af skoleeleverne.

– Ville de børn ikke få et bedre liv, hvis de slap for at skulle forholde sig til deres far?

– Ifølge almindelige regler i Danmark og børnekonventionen, så skal man respektere børnenes krav og ønske om at være sammen med deres forældre. Og når de ikke har deres mor, så er der kun ham tilbage.

– Der er ingen tvivl - det fortalte kommunen i retten - børnenes største ønske er at være sammen med faren.

– Har de godt af, at være sammen med Gimi de to børn?

– Det kan jeg ikke sige. For jeg er ikke ekspert på børn. Jeg må henholde mig til børne- og socialeksperter som blev ført i retten og sagde det her. Så må jeg gengive det. Det har man ikke kunnet bestride.

– Så han er altså en god far?

– Det var det, de sagde fra kommunen: Han var en god far.

Allerede tilbage i maj 2011 snakkede Ekstra Bladet med Søren Pind om Levakovic. Hør, hvad han sagde i tv-klippet her.

1 af 2 Bjørn Elmquist tager sin klient i forsvar (Foto: Polfoto)
2 af 2 Gimi Levakovic er ikke så slem, som det bliver fremstillet i Eksta Bladet og andre steder, mener forsvarsadvokat (Foto: Jakob Jørgensen)
207 kommentarer
Vis kommentarer