Advokat-kritik i sag om vold mod Papes kæreste: - Påfaldende og uforståeligt at sagen forsinkes

- Jeg har spekuleret på, om der kan være en sammenhæng mellem, at sagen er blevet forsinket og det forhold, at det er landets justitsminister, som er indirekte impliceret gennem sin forlovede, siger forsvareren for den varetægtsfængslede slovak

Få hele baggrunden for historien her

Forsvareren for den 34-årige slovak - som er sigtet for vold og hadforbrydelse begået mod justitsminister Søren Papes (K) forlovede Josue Medina Vásquez - kritiserer nu politiet og Østre Landsret for usaglig sagsbehandling.

Advokat Michael Sahl Nielsen kærede i fredags sin klients varetægtsfængsling til landsretten, fordi der var nye oplysninger i sagen fra politiets efterforskning. Men efter fire dage har landsretten endnu ikke taget stilling til kæreskriftet.

- Det er uforståeligt, at de endnu ikke har behandlet kæremålet, hvor jeg til både lands- og byret har indleveret kæreskrift i fredags. Det drejer sig om en frihedsberøvelse af en person, der nægter sig skyldig, og hvor nye oplysninger - efter min opfattelse – gør, at grundlaget for fængslingen er endnu mere spinkelt, siger den erfarne advokat til Ekstra Bladet.

- Jeg har spekuleret på, om der kan være en sammenhæng mellem, at sagen er blevet forsinket og det forhold, at det er landets justitsminister, som er indirekte impliceret gennem sin forlovede.

- Jeg kan ikke sige, at det er bevidst, men det er påfaldende. Jeg har været i gamet i mange år, og det er meget sjældent, at et kæremål trækker så meget ud. Landsretten oplyser, at de ikke har modtaget akterne, men politiet vidste allerede fredag, at jeg havde kæret, fortsætter Michael Sahl Nielsen, der tidligere i dag har besøgt sin klient i fængslet.

Østre Landsret bekræfter, at man stadig mangler dokumenter for at kunne behandle kæreskriftet, som altså blev modtaget fredag formiddag.

Den 34-årige fængslede slovak arbejder til dagligt som skatteadvokat i et større firma i Polens hovedstad, Warszawa.

Papes kæreste: Han slog uden varsel
Ifølge retsreferatet fra grundlovsforhøret 17. maj, som er lavet for en række danske medier, forklarede Josue Medina Vásquez cirka kl. 03.30 samme morgen til politiet, at den nu fængslede uden varsel slog ham på højre side af ansigtet/halsen med knyttet hånd samtidig med, at han udtalte 'I don’t like homoes'.

Ifølge Josue Medina Vásquezs forklaring til politiet, havde han ikke på forhånd talt med den anholdte.

Den 34-årig slovakiske skatteadvokat, som er sigtet i sagen, har derimod forklaret, at han selv først blev slået i ansigtet af Søren Papes forlovede - og at de to havde været i en form for infight, hvor de holdt i hinandens arme.

Desuden fortalte manden, at han aldrig havde sagt noget nedladende om homoseksuelle.

Episoden fandt sted omkring klokken 03.30 om natten ud for den livlige LA Bar på Gammel Mønt i det centrale København.

Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Han er dog fængslet i henhold til Udlændingeloven. Foto: Mogens Flindt 112 Overfald på Papes kæreste: Er ikke fængslet for hadforbrydelse

Dommeren i Københavns Byret fængslede den 34-årige i 13 dage. Men kun for voldsforholdet, da dommeren ikke fandt begrundet mistanke for, at manden havde overfaldet Josue Vasquez på grund af hans seksuelle orientering.

Slovakken var sammen med nogle venner i Danmark for at følge VM i ishockey.

Den 34-årige blev varetægtsfængslet frem til 30. maj i medfør af udlændingelovens § 35, der betyder, at en udlænding kan varetægtsfængsles, 'når der er bestemte grunde til at anse varetægtsfængsling for nødvendig for at sikre udlændingens tilstedeværelse under sagen og under eventuel appel, indtil en eventuel bestemmelse om udvisning kan fuldbyrdes'.

Københavns Politi oplyste onsdag i sidste uge til Ekstra Bladet, at man havde sikret sig overvågningsvideo fra LA Bar i København, hvor episoden fandt sted - og at begge sagens parter - den fængslede og Josue Medina Vásquez - fandtes på materialet.

0 kommentarer
Vis kommentarer