Annonce:
Annonce:

Advokater: Grundlag for rigsret mod Mette

Der er grundlag for en rigsret mod statsminister Mette Frederiksen, konkluderer de advokater, som Nye Borgerlige har hyret

Annonce:
Følg Politik

Der er grundlag for at stable en rigsret på benene mod statsminister Mette Frederiksen og tidligere fødevareminister Mogens Jensen.

Det konkluderer de advokater fra Lund, Elmer, Sandager, som Nye Borgerlige har hyret til at granske spørgsmålet.

Både Mette Frederiksen og især Mogens Jensen har ifølge advokaterne handlet groft uagtsomt ved beslutningen om at aflive alle mink så hurtigt som muligt, selvom der ikke var lovhjemmel til det.

For Mette Frederiksens vedkommende har advokaterne blandt andet lagt vægt på, at hun er ansvarlig for 'fravigelse af den agtpågivenhed, som med rette kan kræves'.

Advokaterne har også vurderet ansvaret for seks andre ministre. Ingen af dem ville kunne stilles for en rigsret, mener advokaterne.

Samlede selv ind
Partierne i den blå blok har alle talt for en advokatundersøgelse af, om statsministeren og andre ministre kan slæbes for Rigsretten for mink-skandalen.

Annonce:

For selvom en stribe ministre og nogle af landets mest centrale embedsfolk i sommer fik læsterlig kritik fra Mink-kommissionen. Men kommissionen tog ikke stilling til, om der var grundlag for en rigsret mod ministrene.

Det fik Nye Borgerlige til - som det eneste parti - at samle ind til at få lavet en advokatundersøgelse.

Kravet til at få Folketinget til at hyre advokater til at granske sagen står ved magt, understregede Pernille Vermund efter advokaternes fremlæggelse onsdag.

Hun var dog umiddelbart ikke parat til at gøre det til et ufravigeligt krav til en eventuelt kommende blå statsminister.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Søren Pape bor i en almen kæmpelejlighed i Viborg, som han selv skaffede støtte til opførelsen af, da han var borgmester. Hør om hans svineheld på det almennyttige boligmarked i ugens udgave af 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: