Ældreboom på landet: Der er virkelig langt til hospitalet

Hver tredje borger i Lemvig er i pensionistalderen om bare otte år, og et pensionistpar på egnen bekymrer sig om afstanden til hospitalet

Johannes Vigh og Birgit Bjerg nyder, at de kan gå rundt til alt i Lemvig, som de aldrig flytter fra, selvom der er langt til hospitalet. Foto: Ernst Van Norde.
Johannes Vigh og Birgit Bjerg nyder, at de kan gå rundt til alt i Lemvig, som de aldrig flytter fra, selvom der er langt til hospitalet. Foto: Ernst Van Norde.

Ældrelivet byder på masser af glæder i Lemvig, hvor godt 30 procent er over 65 år i 2025 ifølge en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Der er mange venner og arrangementer, men særligt en ting bekymrer et ældre ægtepar på de vestjyske kanter. Det kan nemlig være svært at få en plejehjemsplads, og så er der langt til hospitalet, fortæller Birgit Bjerg og Johannes Vigh, begge på 75 år

- Der er rigtig mange ældre her, og nogle gange skal man virkelig være ringe, før man kan få plads på plejehjemmet, siger Johannes, da Ekstra Bladet møder parret nær kirken.

Ægteparret klager dog ikke over ældre-tilværelsen i Lemvig.

Birgit går til undervisning i maling, mens Johannes har bestyrelsesarbejde. De går begge til litteraturforedrag i kirkehuset hver 14. dag, hvor der kommer op mod 100 mennesker, selvom det er mandag formiddag. Det er mest pensionister, som kommer.

Ægteparrets største bekymring er, at nærmeste hospital ligger 70 kilometer væk i Gødstrup nær Herning.

– Hvis vi nu mister vores gode helbred og skal til flere undersøgelser, så kan det det blive svært, at bo så langt væk, forklarer Johannes.

Der er store udfordringer med andelen af fattige børn og personer på overførselsindkomst på Lolland, hvor billedet er fra. Men hvordan går det i din kommune. Ekstra Bladet giver et overblik her:

Her går det bedst og værst: Sådan står det til i DIN kommune

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.