Annonce:
Annonce:

Ærlig Samuelsen åbner op: - Jeg har haft angst for at blive forladt

I et stort interview med Fyens.dk fortæller udenrigsminister Anders Samuelsen om angsten for at blive forladt, og hvordan skilsmissen fra hans sønners mor stadig påvirker ham

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Allerede inden Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), overtog jobbet fra Kristian Jensen (V), erklærede han sig selv for at være 'den måske fagligt mest kompetente i udenrigsministerstolen'.

Det kan derfor også komme bag på nogen, når manden med de stålsatte øjne i et dybfølt interview med Fyens.dk nu fortæller, at han i virkeligheden mangler selvtillid.

- Det, jeg har med (fra sin mor og far red.), er måske en manglende selvtillid. Hvornår er det godt nok? Hvornår bliver jeg anerkendt? lyder det fra Anders Samuelsen.

Misunder sin søster
I interviewet åbner Anders Samuelsen samtidig op for sin ungdom på Samsø og sit voksenliv på fastlandet med to børn og Liberal Alliance, der er gået fra ingenting til ministertaburetter, om forholdet til sine søskende og - ikke mindst - til sine to sønners mor, som han blev skilt fra for otte år siden.

Annonce:

- Jeg har ikke nogen kæreste nu, og jeg tror lige, jeg tager en pause. Men jeg bruger meget tid på at tænke over mit liv. Og jeg kan da godt misunde min søster (kulturminister Mette Bock red.) og hendes mand, at de stadig er sammen. At de har et fælles liv, får fælles børnebørn. Det får man ikke, når man bliver skilt, fortæller Anders Samuelsen og tilføjer:

- Jeg tænker sådan her: Arbejdsmæssigt er mit liv sgu gået godt. Selvom man vel ikke må sige det. Privat? Hmm. Ikke den store succes. Men det vigtige: Har jeg det godt med mine børn? Ja, det har jeg. De ved, at selvom jeg er en, der ikke har været meget hjemme, er jeg der, når de rækker hånden ud.

Angst for at blive forladt
Tidligere i år sluttede et stormfyldt forhold til operasangerinden Susanne Elmark. Og der er en helt særlig grund til, at Samuelsen ikke farer ud og finder en kæreste lige med det samme. Inderst inde er den stålsatte politiker nemlig en følsom mand, der frygter at blive forladt:

Annonce:

- Jeg så jo, hvordan det gik min far efter skilsmissen fra min mor, og det har jeg da helt sikkert også brugt som undskyldning for ikke at binde mig. Men det skal jeg ikke gøre mere. Jeg skal af med angsten for, at noget skal slutte. For det dur ikke med henvisning til noget, der skete for 30-40 år siden, at lade være med at binde sig af angst for at blive forladt, siger han.

Lige som Anders Samuelsen selv har været det, var hans far Ole Samuelsen medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre. Hans politiske karriere fik dog en brat afslutning ved jordskredsvalget i 1973, hvor han røg ud af Folketinget. Et år senere blev han skilt fra Anders Samuelsens mor.

- Det knækkede ham. Han turde ikke begå selvmord. I stedet drak han sig ihjel. Det tog 20 år, har Anders Samuelsen tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Anders Samuelsen, der ikke ønsker at kommentere interviewet med Fyens.dk yderligere.

Samuelsens søn: - Far har altid travlt

Anders Samuelsen: Jeg siger sandheden om narkobetaling

Frisk start for Samuelsens søn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: