Afgøres i dag: Knald eller fald for skyskraber på 280 meter i København

H.C. Andersen-forlystelsespark med Nordens højeste bygning er på dagsordenen i dag. For os er det knald eller fald nu, fastslår investorerne bag projektet til 6,5 milliarder kroner

Afgøres i dag: Knald eller fald for skyskraber på 280 meter i København

Så stort skal tårnet være. Få overblikket

København kan blive hjemsted for Nordens højeste bygning på 280 meter. Skyskraberen skal tegnes af stjernearkitekten Bjarke Ingels, og dag er det knald eller fald for investorerne bag projektet til 6,5 milliarder kroner, der også rummer en H.C. Andersen forlystelsespark i Københavns Nordhavn.

Det forklarer Kurt Immanuel Pedersen, direktør i H.C. Andersen Adventure Tower ApS.

Projektet er nemlig på dagsordenen, når teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune mødes mandag eftermiddag. Den hidtidige behandling i Borgerrepræsentationen viser, at forvaltningens embedsmænd har forsøgt at stoppe projektet, mens politikerne har været mere positive.

- For os er det knald eller fald nu. Vi har arbejdet med det i tre et halvt år og ønsker en klar afgørelse om køreplanen, siger Kurt Immanuel Pedersen, direktør i H.C. Andersen Adventure Tower ApS.

Forvaltningen har fremlagt en tids- og procesplan, som kan lede til en lokalplan for området i 2025.

Men den tidshorisont er for fjern for projektets initiativtagere.

De vil have politikerne til at fremskynde planprocessen for området, så en lokalplan kan være klar i 2020.

- Vi anmoder om politisk vedtagelse af, at der arbejdes videre med projektet frem mod en forventet godkendt lokalplan ultimo 2020, siger Kurt Immanuel Pedersen.

Det er ifølge direktøren nødvendigt at fremrykke processen, hvis investorerne bag projektet skal sikre sig en aftale med udviklingsselskabet By & Havn om et betinget køb af den 85.000 kvadratmeter store grund, som ligger ved krydstogtskibenes anløbskaj i Ydre Nordhavn i København, som modtager cirka 850.000 turister om året. (artiklen fortsætter under billedet)

Foto: hc-andersen-tower.com
Foto: hc-andersen-tower.com
 

Den samlede investering forventes ifølge Kurt Immanuel Pedersen at blive omkring 6,5 milliarder kroner. Projektet ventes at skabe mellem 1500 og 1800 permanente arbejdspladser.

Den op mod 280 meter høje bygning skal omkranses af forlystelsesparken.

I selve højhuset skal der være en blanding af boliger, hotel og erhverv, og i toppen af tårnet vil der være plads til skybar og restaurant.

Det bliver den internationalt anerkendte arkitekt Bjarke Ingels, der skal stå for tegningerne, hvis projektet realiseres.

Hvis der gives grønt lys, er det planen at stikke spaden i jorden i 2023. Hele byggeriet, der også omfatter en grøn bypark med gratis adgang, vil ifølge planen være klar til åbning i 2027.

Den højeste bygning i Norden på nuværende tidspunkt er Turning Torso i Malmø, der rækker 190 meter i vejret. Herlev Hospital på 120 meter er i dag Danmarks højeste bygning.

Herlev Hospital på 120 meter er i dag Danmarks højeste bygning. H.C. Andersentårnet skal være 2,3 gange højere.
Herlev Hospital på 120 meter er i dag Danmarks højeste bygning. H.C. Andersentårnet skal være 2,3 gange højere.