Afslørende optagelse: Hør Støjbergs skinke-løgn

Lydfil tager udlændingeministeren på fersk gerning - hør hende fortælle usand historie om lille Sofias madpakke

Inger Støjberg fortæller her detaljeret om sine gode venner, som ikke måtte give lille Sofia svinekød med på madpakken. Men historien var ikke sand. Lyd: Dialog/Arne Hansen/Frederikshavn Lokalradio

Der var ikke et øje tørt, da udlændingeminister Inger Støjberg (V) på et åbent Venstremøde i Frederikshavn i fredags fortalte, hvordan en børnehave i Aalborg forbød hendes private venner at give deres datter svinekød med på madpakken.

I lyd-klippet ovenfor kan du høre Inger Støjbergs meget personlige og dramatiske fortælling om lille Sofias madpakke. Problemet er bare, at historien ikke var sand.

Ingen institutioner i Aalborg har haft en sådan regel, kunne Aalborg Kommune efterfølgende oplyse til flere medier - og Inger Støjberg valgte derfor i går at dementere og beklage sin egen historie fra hverdags-Danmark.

Men som det fremgår af ovenstående lyd-klip fra radioprogrammet 'Dialog', som sendes på Frederikshavn Lokalradio i dag, var Inger Støjberg særdeles detaljeret, da hun fortalte historien. Hele Støjbergs indlæg på Venstre-mødet, som er optaget af Arne Hansen, kan høres her.

- Jeg har et vennepar, der skulle flytte fra Lyngby til Aalborg. Deres pige Sofia skulle gå i en børnehave, der var mangfoldig. Det gjorde bestemt ikke noget, hvis der også var nogle indvandrerbørn, for det havde hun bestemt også rigtig godt af at lære at kende, lyder det fra Inger Støjberg.

- Så de havde fundet en børnehave, der bare så alle tiders ud. Så de tog ud for at kigge på den, og alt var godt. Lige indtil de skulle derfra. Så sagde børnehavelederen; at der er lige en ting, I skal vide - og det er, at her på matriklen må man ikke have svinekød med på sin madpakke, forklarer Støjberg på lydoptagelsen.

Sofias hamburgerryg
Udlændingeministeren havde altså hørt historien fra sine private venner, som har en lille datter, Sofia, der som de fleste danske børn elsker svinekød.

- Det kunne de ikke helt forstå. For Sofia er virkelig glad for hamburgerryg. Og det ville de virkelig gerne have, at hun skulle have i fremtiden også. Jamen sådan var det. Og hvad skete der? Der skete jo bare det, at det her ressourcestærke par fandt en anden børnehave. Så Sofia kom i en børnehave, der var privat, uddybede Inger Støjberg.

Alt var sikkert gået glat, hvis ikke den lokale Enhedsliste-politiker Anja Lundtoft Thomsen havde været til stede. Som det fremgår af lyd-klippet anfægtede hun Støjbergs historie, da det blev muligt at stille spørgsmål.

Se også: Støjberg i svine-ups: Talte usandt om grise-forbud i børnehave

Inger Støjberg lovede kortfattet Enhedsliste-politikeren at skaffe dokumentation for den nordjyske hamburgerryg-skandale - hvilket dog efterfølgende ikke kunne lade sig gøre. 

Overfor TV2 Nord har Støjberg beklaget sin svine-historie i et skriftligt svar:

'Jeg har ikke haft grund til at betvivle, at den gengivelse, jeg har fået, er korrekt. Jeg kan ikke yderligere dokumentere, at det pågældende forældrepar har fået besked om ikke at medbringe svinekød, og jeg burde derfor ikke have gengivet historien uden at have dobbelttjekket den med Aalborg Kommune', skriver ministeren til TV2 Nord.

Læserne havde en klar favorit blandt de ti nominerede babes. (Foto: Mogens Flindt, Anthon Unger, Philip Davali, Kim Leland, Jonas Olufson, Polfoto, AP) Danske kendte - 27. dec. 2015 - kl. 11:07 Læsernes dom: Her er Årets Babe

618 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere