Annonce:
Annonce:

Afsløring: Kvotekonge pumpede fire millioner i V-ordførers firma

Erhvervsmirakel på fem uger: Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsens lille nystartede firma blev mere end 20 gange så meget værd, da storfisker smed millioner på bordet

Fire millioner kroner skød den store fiskeri-reder fra Thyborøn, John-Anker Hametner, i et nystartet selskab, som Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen (bagerst) sammen med sin hustru var stifter og medejer af.  Foto: Benny Gade.
Fire millioner kroner skød den store fiskeri-reder fra Thyborøn, John-Anker Hametner, i et nystartet selskab, som Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen (bagerst) sammen med sin hustru var stifter og medejer af. Foto: Benny Gade.
Annonce:
Følg Politik

En såkaldt kvotekonge fra Thyborøn tog et ordentligt greb i baglommen og smed fire millioner kroner ind i et lille Holstebrofirma kaldet ’DayWork Aps’ sidste efterår. 

Firmaet er delvist ejet af Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen, og værdien af politikerens private investering blev med storfiskerens entré mangedoblet kun fem uger efter firmaets stiftelse.

Det viser dokumenter fra Erhvervsstyrelsen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

’Kongen af Thyborøn’, John-Anker Hametner Larsen, købte 66 procent af selskabet, som Thomas Danielsen havde med sin advokathustru og et andet vestjysk 'politiker-ægtepar'.

Dermed voksede værdien af Venstrepolitikerens investering på 100.000 kroner til omkring 714.000 kroner på godt en måned, viser dokumenterne.

Officielt: Blodtud til Esben Lunde efter kvotesag

Annonce:

Overkurs
Den hurtige værdistigning skyldes en overkurs på ’aktierne’, som var ti gange højere for storfiskeren, end da Thomas og Marie Danielsen blot 39 dage tidligere var med til at stifte DayWork.

Det foregik via ægteparrets fælles holdingselskab ’Ahead Holding’, som blev oprettet til lejligheden.

Thomas og Marie Danielsen stiftede firmaet DayWork sammen med et andet jysk politikerægtepar. Nemlig DF’s folketingskandidat fra Struer, Jette Lund Jensen, og hendes mand Mikael Lund Jensen.

De nye dokumenter viser, at begge ægtepar via deres holdingselskaber skød 100.000 kroner ind som anpartskapital til kurs 400. Hver anpart var altså fire kroner værd.  (artiklen fortsætter under dokumenterne)

Danielsens betalte med kontanter, mens Lund Jensen-parret skød aktiver ind for samme beløb. Stifterne var enige om værdien af disse aktiver, fremgår det af en revisor-erklæring.

Da John-Anker Hametner investerede sine fire millioner kroner i DayWork - hvor fru Danielsen er bestyrelsesformand - skete det til kurs 4124.  (artiklen fortsætter under dokumenterne)

Annonce:

Værdien af hver af de nye anparter - som giver 66 procent ejerskab af selskabet - var altså på blot 39 dage steget til 41,24 kroner, fremgår det af referatet fra selskabets generalforsamling, som er skrevet på brevpapir fra det kendte advokatfirma Gorrissen Federspiel.

John-Anker Hametner vil ikke svare på spørgsmål fra Ekstra Bladet. 

Fiskeriordfører Thomas Danielsen skriver i en sms, at han ikke kan bekræfte nærværende oplysninger, som ellers fremgår af de officielle dokumenter fra det centrale virksomhedsregister. (artiklen fortsætter under fakta-boksen)

Saltvandsindsprøjtning fra kvotekonge

16. september 2016: 

DayWork Aps stiftes af de to holdingselskaber ’Ahead’ og ’Dø med Hjertet’. 

Hvert holdingselskab får 25.000 anparter (aktier) i det nye selskab.

Bag de to holdingselskaber står ægteparrene Danielsen og Lund Jensen. Det nye selskab deler adresse med flere af ægteparret Lund Jensens virksomheder.

Hver anpart bliver tegnet til en såkaldt overkurs på 400. Der er altså værdier i selskabet for i alt 200.000 kroner.

Thomas og Marie Danielsen indskyder 100.000 kroner i kontanter. Parret har ifølge V-profilen fælleseje.

Jette og Mikael Lund Jensen indskyder aktiver for en samlet værdi på 100.000 kroner. Aktiverne består af et koncept til en vikarservice-app. Stifterne er enige om værdien af disse aktiver.

25. oktober 2016:

Antallet af anparter (aktier) forhøjes med 97.000 til i alt 147.000 stk.

Det sker med en kontant indbetaling på 4.000.280 kroner fra storfisker John-Anker Hametner. 

Indbetalingen sker altså til en overkurs på 4124. Prisen for en anpart er altså på godt en måned blevet 10 gange højere.

Samtidig bliver de oprindelige stifteres totale ejerandel reduceret til 34 procent. Altså 17 procent til hvert ægtepar.

John-Anker Hametner ejer derefter 66 procent af selskabet. 

Danielsen er foran 

Venstres fiskeriordfører kunne altså på blot 39 dage se værdien af de oprindeligt investerede 100.000 kroner via holdingselskabet ’Ahead’ vokse markant.

Med en ejerandel på 17 procent af selskabets aktiver er investeringen vokset til cirka 714.000 kroner.

Eller meget foran
Hvis man i stedet antager, at John-Anker Hametners investering er et udtryk for selskabets reelle værdi den 25. oktober, så er V-politikerens investering vokset endnu mere.

Hvis fire millioner kroner svarer til 66 procent af selskabets markedsværdi, så var den samlede værdi af selskabet på lidt over seks millioner kroner den 25. oktober 2016.

I så fald ville Thomas og Marie Danielsens andel af selskabet være godt en million kroner værd. Altså en ti-dobling af deres investering på 39 dage.

En mulighed er dog, at selskabet ikke har nogen lysende fremtid. John-Anker Larsen og Thomas Danielsen forsøger nemlig at få virksomheden tvangsopløst.

Kilde: dokumenter fra virk.dk

Skjulte forretning med Løkkes pengemand

Beslutninger på Christiansborg kan betyder millioner af kroner fra eller til i fiskeriregnskaber.

Alligevel har Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen ikke oplyst om sine forretninger med ’Kongen af Thyborøn’ på Folketingets hjemmeside. Her kan politikernes hverv og økonomiske interesser ellers oplyses. (artiklen fortsætter under dokumentet)

Thomas og Marie Danielsen var ’foran’, da de 7. september sidste år stiftede holdingselskabet ’Ahead’, hvis formål er at eje ’kapitalandele selskaber indenfor digital jobformidling’.
Thomas og Marie Danielsen var ’foran’, da de 7. september sidste år stiftede holdingselskabet ’Ahead’, hvis formål er at eje ’kapitalandele selskaber indenfor digital jobformidling’.
 

V-profil skjuler firma med kvotekonge

Annonce:

Som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, så er Danielsen uhyre tæt på John-Anker Hametner, der blandt andet har supporteret V-profilens valgkampagne via en lokal erhvervsklub.

Samtidig har storfiskeren også kunne påvirke Venstres fiskeripolitik, når han med Thomas Danielsen og statsminister Lars Løkke (V) er mødtes til en nytårskur i Løkkes fond. 

Sammenlagt har ’Kongen af Thyborøn’ samlet 845.841 kroner ind til Løkkefonden.

Kvotekonge støtter Løkkes fond

John-Anker Hametners faste revisionsfirma MC Revision har i øvrigt været revisor for DayWork, siden selskabet blev oprettet.

Risikerer retssag
Fremtiden for selskabet ’DayWork’ er usikker - og skal formentlig afgøres i retten.

En erhvervsmand fra Fredericia, Kresten Mikkelsen, hævder nemlig, at han i virkeligheden har rettighederne til det koncept, som selskabet bygger på. Altså en app, som kan matche arbejdstagere og arbejdsgivere uden om vikarbureauerne. 

Annonce:

Kresten Mikkelsen påstand underbygges af, at han allerede i februar 2016 stiftede et selskab ved navn ’Day Worker IVS’ sammen med Mikael Lund Jensen.

Altså et firma med næsten samme navn - og et næsten identisk formål - som selskabet DayWork, hvor V-profilen Thomas Danielsen og storfiskeren John-Anker Hametner er medejere. 

Først i september samme år blev DayWork stiftet af Mikael Lund Jensen, hans hustru, DF-folketingskandidaten Jette Lund Jensen og ægteparret Danielsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: