Afstemning hos Enhedslisten: Skal Per Clausen fjerne overskægget?

For at teste afstemnings-knapperne stemte Enhedslisten om, hvorvidt venstrefløjs-koryfæet Per Clausen skulle fjerne sit karakteristiske overskæg

Per Clausen med sit karakteristiske overskæg, der skal blive siddende ifølge Enhedslistens medlemmer. Arkivfoto: Lars Krabbe
Per Clausen med sit karakteristiske overskæg, der skal blive siddende ifølge Enhedslistens medlemmer. Arkivfoto: Lars Krabbe

Skal Per Clausen fjerne sit overskæg?

Spørgsmålet har netop lydt på Enhedslistens årsmøde i Gladsaxe, hvor 500 græsrødder skal diskutere den politiske kurs de næste tre dage.

Spørgsmålet om overskæg eller ej på venstrefløjs-koryfæet var dog første punkt på dagsordenen, da stemmeknapperne skulle testes.

Og resultatet: Det blev et rungede nej. 164 var imod at fjerne skægget. 94 stemte for, mens 57 undlod at stemme. Overskægget skal blive siddende på Per Clausen ifølge medlemmerne.

- Det er en klog beslutning, og hvis det ikke var blevet et nej, så ville jeg være nødt til at gå imod en beslutning på et årsmøde for første gang i mit liv, siger Per Clausen til Ekstra Bladet.

- Skægget skal ikke af, siger han.

 

Clausen er derfor yderst tilfreds med stemmeresultatet, og han ser det som entydig opbakning til sit udseende. Og det på trods af, at der hverken var en større debat eller en forsvarstale før afstemningen.

Clausens klassiske mustache har siddet over læben siden 1974, hvor det dog var en smule tyndt.

- Det tog lidt tid, før det fik fylde, fortæller Per Clausen.

Siden 70'erne har skægget ikke været pillet af, og det får også lov til at blive siddende i fremtiden.

81 kommentarer
Vis kommentarer