Aftale på plads: Her er Samuelsens 'historiske' skattelettelser

Det blev ikke til historiske skattelettelser i aftalen mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti - skatten lettes med fem milliarder

Før jul VILLE Samuelsen have en ambitiøs skatteaftale

VLAK-regeringen og DF er enige om at lette skatten med fem milliarder kroner. 

Det fastslår finansminister Kristian Jensen (V), efter at blå blok tirsdag indgik den længe ventede skatteaftale.

Med aftalen sætter parterne punktum efter et opslidende forhandlingsforløb, hvor regeringspartiet Liberal Alliance før jul en overgang truede med ikke at stemme for finansloven, hvis ikke de fik 'historiske' skattelettelser.

Ikke mindst kom Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, med denne meget omtalte melding på Twitter midt i det dramatiske forløb:

Men skattelettelserne blev altså slet ikke historiske og meget mindre, end Liberal Alliance havde håbet.

Efter at skatteaftalen nu er kommet på plads, forklarer Liberal Alliances økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille:

- Der er skattelettelser for fem milliarder. Det er altid godt med skattelettelser. Alle skattelettelser er gode skattelettelser, siger Ammitzbøll-Bille, der dog indrømmer, at han gerne havde set, at skatelettelserne blev større

Fra finansminister Kristian Jensen lyder det:

- Jeg glæder mig over, at vi i dag har lavet en aftale, der løser samspilsproblemet og samtidig sikrer, at folk i lavtlønsgruppen har et incitament til at arbejde, siger han.

'Det er ikke så stort'
Det er ifølge finansministeren en almindelig HK'er, der får mest ud af en ny skatteaftale, hvis man også tager højde for aldersopsparingen.

- Hvis man sammenligner i procent af ens indkomst, er det fortsat HK'erne, der får mest ud af det. Især når man regner med, hvad man egentlig får ud af, at vi i august lagde aldersopsparingen om, siger Kristian Jensen.

Arbejdsudbuddet ventes at blive øget med 1200 personer som følge af aftalen. Dermed har regeringen fortsat langt op til målet fra regeringsgrundlaget om at øge beskæftigelsen med 55.000 til 60.000 personer i 2025.

- De skattelettelser, vi har her, løfter arbejdsudbuddet med cirka 600 personer, og de optjeningsprincipper, vi laver, vil løfte med tilsvarende.

- Det er ikke så stort, men alligevel nok til, at det kan mærkes, at flere kommer i arbejde.

- Det er en god hjælp til, at det kan betale sig for mange at gå på arbejde, siger finansministeren.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
242 kommentarer
Vis kommentarer