Annonce:
Annonce:

Afviser dødskys til Mette F: Nej, vi er bare kedelige

Der er intet trekantsdrama mellem S, SF og fagbevægelsen, lød forklaringen fra de to nye røde veninder

Der er intet trekantsdrama mellem S, SF og fagbevægelsen, lød forklaringen fra de to nye røde veninder

Annonce:
Følg Politik

I årevis har fagbosserne og Socialdemokratiet hængt sammen som ærtehalm i skolegården, men efter slagsmålet om store bededag er der kommet nye boller på suppen.

Således er det nu Pia Olsen Dyhr, der er blevet den mest populære pige i klassen hos fagbevægelsen, mens Mette Frederiksen har fået buksevand.

Det stod klart efter SF's landsmøde lørdag i Kolding, hvor blandt andre Lizette Risgaard (FH), Henning Overgaard (3F), Anja C. Jensen (HK) og Mona Strib (FOA) var mødt op.

Noget de ikke just plejer at gøre, forstås.

Men kampen for at bevare de varme hveder viste sig at være så stor en fælles sag for SF og fagbevægelsen, at der for sidstnævnte var grund til at deltage i den osteklokke, som et politisk partis landsmøde nu engang er.

Hvor alle er enige om, at nærmest alt, hvad der bliver sagt på talerstolen, fortjener en klapsalve.

Annonce:

Har intet imod at være kedelig
Således fik også formanden Pia Olsen Dyhr et stående bifald inden sin tale, hvor hun indledte med at sammenligne SVM-regeringen med en dårlig aprilsnar.

- Hvis nogen for et år siden havde sagt, at Morten Bødskov og Sofie Løhde, Nicolai Wammen og Troels Lund Poulsen ville være ministerkollegaer i dag, så havde de fleste nok råbt aprilsnar, lød det fra Pia Olsen Dyhr.

Det samme kunne man sige om afskaffelsen af store bededag, fortsatte hun. I det hele taget er store dele af det politiske teater blevet for syret, lød det fra formanden, der holdt sig for god til for alvor at kritisere regeringen.

- Tiden er løbet fra det. Danskerne tror ikke på det, lød argumentet.

Og det fik Pia Olsen Dyhr til at konstatere, at hun intet har imod at være kedelig.

- Jeg bliver kaldt kedelig. Hvis det er det samme som at stå i spidsen for et parti, der kæmper for hverdagen, så lever jeg med det.

Hun fandt desuden i samme kedelige boldgade anledning til at berolige pressen med, at hun og Mette Frederiksen skam stadig er venner.

Annonce:

Forholdet mellem S og SF er helt fint, vi er bare uenige, lød forklaringen, der fremstod lige så rusten som en knækket venindehalskæde.

FH afviser dødskys
Fra FH's formand, Lizette Risgaard, lød det ligeledes udglattende efter talen, at hun stadig håbede, at de også ville blive inviteret til Socialdemokratiets landsmøder fremover.

- Er det her ikke et lille dødskys til Socialdemokratiet, at du står her i dag?

- Bestemt ikke. Det er jer journalister, der finder på det. Som sagt så har jeg talt tidligere på SF's landsmøde, og jeg taler der, hvor jeg bliver inviteret, lød det fra Lizette Risgaard.

Alligevel kunne hun ikke dy sig for at stikke til Mette Frederiksen.

- Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at regeringen gør det, som statsministeren også sagde fra talerstolen i Folketinget, nemlig at man skal samarbejde. At man ikke vil være en regering, der lukker sig om sig selv. Det har vi lidt til gode at se endnu, sagde Lizette Risgaard.

Herefter skævede hun over mod Pia Olsen Dyhr, da hun sagde:

Annonce:

- Jeg synes, vi skal arbejde på, at man både samarbejder med de oppositionspartier der er, og så skal man også samarbejde med arbejdsmarkedets parter.

Om fagbevægelsen kun besøger SF's landsmøder, når S er ulydige og afskaffer helligdage, må tiden vise.

Således stak fagbossen også til SF i sin tale, da hun sagde, at de ikke havde kæmpet hårdt nok for at bevare store bededag.

Dermed lod Lizette Risgaard forstå, at SF stadig har noget at bevise, hvis de vil helt ind i varmen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: