Annonce:
Annonce:

Afviste børn skal sendes i lejre i Afghanistan

Danmark og Norge forhandler om et center for afviste mindreårige asylansøgere i Kabul

Annonce:
Følg Politik

Norge og Danmark drømmer om sammen at åbne et center i Kabul for afghanske flygtningebørn, som er blevet nægtet permanent ophold i et af de to lande.

Det skriver Politiken.

Integrationsministeriet, med Inger Støjberg ved roret, bekræfter overfor mediet, at man undersøger muligheden for at oprette sådan en lejr for uledsagede mindreårige.

Den norske justitsminister Tor Mikkel Wara fra Fremskrittspartiet fortæller, at der er gang i en god dialog med myndighederne i Afghanistan om at oprette en lejr for afviste flygtningebørn.

De to nordiske lande kalder lejren, som børnene skal bo i, for et 'omsorgcenter'. Overfor Politiken vælger generalsekretær i Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm, at kalde lejren for et 'returcenter'.

Ifølge en hemmelig diplomatkilde skulle en aftale ikke være klar endnu, men det skulle ikke være økonomi, der forhindrer en aftale. Både Danmark og Norge skulle ifølge kilden være klar til at betale, hvad sådan et omsorgscenter måtte koste.

Myndighederne i Afghanistan er heller ikke afvisende overfor at oprette lejren til børnene, hvis den bliver financieret af europæiske lande.

Efter Støjbergs ramadan-advarsel: Her er virksomhedernes dom

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: