Alex' apanage skaber blåt slagsmål: 'Det lugter af populisme'

De konservatives Rasmus Jarlov går i rette med Venstres Jakob Engel-Schmidt, der vil afskaffe Alexandras apanage

Her kan du se Alexandra på den røde løber til gallapremieren på James Bond-filmen 'Spectre' i oktober sidste år. (Video: Ritzau)

Det falder ikke i god jord hos de konservative, at Venstres ligestillingsordfører, Jakob Engel-Schmidt, vil sløjfe grevinde Alexandras apanage.

Grevinde Alexandras apanage er igen til debat (foto: Jonas Ulufson) Dansk politik Venstres ligestillingsordfører: Tag apanagen fra Alexandra

Det er det konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov, som går i rette med Engel-Schmidt.

- Jeg synes ikke, at vi skal begynde at gøre det til et politisk spørgsmål. Det lugter for meget af populisme, lyder det fra Rasmus Jarlov.

Jakob Engel-Schmidts udtalelser er faldet i programmet 'Annejagt' på Radio24syv. Her siger Venstre-manden bl.a. om Alexandras apanage på 2,3 millioner kroner om året:

- Stod det til mig, blev den sløjfet ved næste finanslov.

Grevinde Alexandra. (Foto: Polfoto/Jonas Olufson) Danske kendte Alex' apanage op i Folketinget

Ikke et politisk spørgsmål
Hos de konservative er Rasmus Jarlov af den stik modsatte holdning. Han mener ikke, at der skal pilles ved den nuværende apanage-ordning.

- Jeg synes ikke, at vi skal lave reglerne om ud fra enkelte sager. Vi har nogle regler for apanage, som jeg godt synes, man kan diskutere engang imellem, men jeg synes ikke, at det bør være på baggrund af, hvad man synes om Alexandra, siger Rasmus Jarlov og fortsætter:

- Det er formentlig en populær sag. Det er jo en ret lille sag økonomisk, men det er en sag, man sikkert kan score nogle politiske point på. Og det synes jeg, man skal lade være med.

- Men hvis der er mange, der mener det i befolkningen, er det så ikke et tegn til jer politikere om, at det er noget, I bør se på?

- Jeg synes ikke, at man skal gøre det til et politisk spørgsmål, slår Rasmus Jarlov fast.

1 af 3 Rasmus Jarlov (foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 3 Jakob Engel-Schmidt (foto: Magnus Holm)
3 af 3 Alexandra (foto: Jonas Olufson)
383 kommentarer
Vis kommentarer