Allerslevs afdansningsbal: Vraget af sine egne

Et flertal fra Venstre i København har her til aften valgt at droppe børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev som partiets spidskandidat i byen. I stedet har flertallet peget på Cecilia Lonning-Skovgaard

Rivalerne Cecilia Lonning-Skovgaard og Pia Allerslev hilser på hinanden før aftenens afstemning, som Lonning endte med at vinde overbevisende. Foto: Tariq Mikkel Khan
Rivalerne Cecilia Lonning-Skovgaard og Pia Allerslev hilser på hinanden før aftenens afstemning, som Lonning endte med at vinde overbevisende. Foto: Tariq Mikkel Khan

Københavns børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev (V), er blevet vraget af sine egne partifæller.

Det står klart efter et møde her til aften med deltagelse af medlemmer af Venstre i København.

På mødet har et flertal besluttet, at Pia Allerslev, der i 2011 blev landskendt for sin deltagelse i TV2-programmet 'Vild med dans', ikke længere skal være Venstres spidskandidat i Hovedstaden.

I stedet pegede flertallet på, at det er den noget mere ukendte Cecilia Lonning-Skovgaard, der skal være partiets frontfigur ved kommunalvalget om godt et år.

Lonning vandt afstemningen med hele 142-55.

- Jeg er utrolig glad og overvældet, og jeg havde slet ikke turde håbe på det resultat. Jeg vil lave en mere tydelig liberal linje og i højere grad samarbejde med baglandet, lyder det fra Cecilia Lonning-Skovgaard oven på afstemningsresultatet.

Demokratiet har talt
I en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet erkender Pia Allerslev nederlaget:

'Nu har demokratiet talt, medlemmerne har valgt en ny spidskandidat, og jeg ønsker Celilia Lonning-Skovgaard tillykke til med valget'.

Samtidig fortæller Pia Allerslev, at hun trods nederlaget agter at fortsætte på sin borgmesterpost frem til næste kommunalvalg:

'I respekt for de næsten 14.000 vælgere, der har stemt på mig, har jeg ikke tænkt mig at forlade borgmesterposten nu,' lyder det fra Allerslev.

Cecilia Lonning-Skovgaard. Pr-foto
Cecilia Lonning-Skovgaard. Pr-foto
 

Partifælle vil vælte kendt V-borgmester

Som mudderbrydning
Afstemningen er kulminationen på et forløb, der absolut ikke har været præget af fred og fordragelighed.

Eller som centralt placerede Venstre-kilder valgte at formulere det, da de tidligere på aftenen ankom til Nørrebrohallen i København, hvor afstemningen fandt sted:

’Det er ligesom mudderbrydning. Det er noget være svineri, men det er underholdende at se på’.

Rævekager
'Underholdningen' er bl.a. blevet leveret af de to hovedpersoner selv:

Over for Politiken gav Pia Allerslev forleden udtryk for, at hendes modstandere har 'rendt rundt bag nedrullede gardiner og lavet 'små rævekager' imod hende.

Cecilia Lonning-Skovgaard valgte at svare igen ved at sige:

- Jeg synes ærlig talt, at det er lidt at kaste smuds på vores demokratiske proces at komme med sådan nogle beskyldninger.

Magtkamp
Oven på aftenens afstemning har Cecilia Lonning-Skovgaard forholdt sig til, hvorfor det er endt med denne magtkamp i Venstre i København.

- Den er opstået, fordi der i dele af organisationen er et ønske om fornyelse og en skarpere profil.

- Vil du ikke gerne have Pia Allerslevs borgmesterpost nu?

- Nej, Pia sidder perioden ud, og det har jeg stor respekt for. Men jeg er ydmyg for, at der venter en stor opgave, hvor københavnerne skal lære mig at kende, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Liberal profil
Det var tilbage i juni, at det kom frem, at Cecilia Lonning-Skovgaard ville udfordre Pia Allerslev som partiets spidskandidat i København.

Her bekendtgjorde formanden for Venstre i København, Lars Magnus Christensen, at bestyrelsen i lokalforeningen ville pege på Cecilia Lonning-Skovgaard som dens foretrukne kandidat.

Som den officielle begrundelse blev bl.a. nævnt Cecilia Lonning-Skovgaards skarpere liberale profil.

Synlig
Men ved samme lejlighed blev der over for Jyllands-Posten rejst en unavngiven kritik af, at Pia Allerslev har prioriteret at være synlig på andre måder end ved politisk relateret arbejde. Eksempelvis ved at være med i 'Vild med dans'.

Pia Allerslev valgte her at adressere kritikken:

- Jeg bruger en promille af tiden på en rød løber, men det er rigtigt, at jeg prioriterer at være synlig og komme ud til begivenheder, hvor jeg møder folk og kan komme i snak med dem, sagde hun til Jyllands-Posten.

Ikke desto mindre ligger det nu fast, at Pia Allerslev er færdig i københavnsk politik efter næste kommunalvalg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag