Alternativet ekskluderer Klaus Riskær

Klaus Riskær Pedersen må droppe at komme i Folketinget for Alternativet, som nu har smidt ham ud af partiet

Klaus Riskær bliver ikke folketingsmedlem for Alternativet. Hør ham fortælle om sine politiske holdninger her.

Det blev kun til én uge i det nye politiske parti, Alternativet, for Klaus Riskær Pedersen.

Den bedrageridømte serieiværksætter og finansmand er ekskluderet som medlem af Alternativet, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Klaus Riskær Pedersen, som er tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, ville forsøge at blive Alternativets folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds.

Men en enig hovedbestyrelse har besluttet, at han skal ekskluderes for at have skadet partiet og modarbejdet dets idé- og værdigrundlag. Det sker blandt andet på baggrund af udtalelser i flere medier om, at partiet mangler en ordentlig økonomisk politik.

Ifølge partiet blev Klaus Riskær Pedersen tilbudt et mæglingsforsøg, som gik ud på, at han ikke kunne stille op til officielle poster for partiet, men det afviste Klaus Riskær Pedersen at tage stilling til. Herefter fik han besked på, at han var ekskluderet.

Klaus Riskær Pedersen blev i 2008 idømt seks års fængsel i en sag om skyldnersvig for 210 millioner kroner, og han er erklæret personligt konkurs.

Alternativet, der er stiftet af tidligere kulturminister for De Radikale Uffe Elbæk, oplyste tidligere fredag, at partiet officielt er blevet opstillingsberettiget til det kommende valg til Folketinget.

Det sker, fordi partiet har samlet mere end 20.260 vælgererklæringer.

Alternativet får listebogstavet Å, når der skal være valg til Folketinget senest 15. september.

I forbindelse med Klaus Riskær Pedersens indtræden i partiet for en uge siden vurderede dagbladet Informations politiske redaktør, Casper Dall, at hans medlemskab på ingen måde ville gavne folketingsbejlerne:

- Umiddelbart tror jeg, at det er Uffe Elbæk og Alternativets værste mareridt, der lige nu er i gang med at udspille sig.

- Han repræsenterer den her kendis-type, som Alternativet vil undgå, fordi de gerne vil have fokus på deres politiske projekt, frem for at kandidaterne har medietække eller har et navn, sagde redaktøren til Ritzau.

Parti-stifteren har også udtalt til Information, at Klaus Riskær Pedersen 'har den forkerte profil' for partiet.

Klaus Riskær har mange kritikere. Hør ham give dem svar på tiltale herunder:

78 kommentarer
Vis kommentarer