Alternativet får nej for tredje gang til 1. maj

Alternativet vil ikke være at finde, når arbejdernes internationale kampdag søndag markeres i Fælledparken.

For tredje år i træk har Alternativet fået afvist sin anmodning om at deltage i 1. maj-arrangementet i Fælledparken i København, skriver DR.

- Det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Vi synes, at vi kæmper for et mere lige samfund med lige muligheder og lige rettigheder. Så vi synes i den grad, vi deler det ønske og den kamp, der er i Fælledparken 1. maj, siger politisk ordfører Rasmus Nordqvist til DR.

Det er LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden, der står bag arrangementet. Begrundelsen for afvisningen af Alternativet er ifølge DR, at partiet ikke er den del af fagbevægelsen.

Dermed har Alternativet på tre år fået tre forskellige forklaringer på, hvorfor partiet ikke er velkommen i Fælledparken.

Mette Frederiksen er blandt 1. maj-talerne. (Foto: Rene Schutze) Samfund Kvinderne overtager 1. maj i Fælledparken

Da Alternativet i 2014 blev afvist, lød begrundelsen, at partiet ikke delte værdigrundlag med arrangørerne i fagbevægelsen. Sidste år gik afvisningen på, at Alternativet ikke var et folketingsparti.

Sektionsformand for LO Hovedstaden Per Olsen sår over for DR tvivl om, hvad 'Alternativet står for som parti' og uddyber, at partiet den ene dag hælder til de borgerlige og den anden til venstrefløjen og arbejderbevægelsen.

Adspurgt hvorfor Alternativet de tre år har fået tre forskellige afvisninger, svarer han, det er de forklaringer, 'der nu er givet'.

Alternativet er dog velkommen til 1. maj-arrangementet på Tangkrogen i Aarhus, hvor forkvinde for folketingsgruppen, Josephine Fock, skal tale.

I Fælledparken vil de fremmødte kunne høre taler fra S-formand Mette Frederiksen, SF-formand Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen samt LO-formand Lizette Risgaard.

Den 1. maj har siden 1889 været arbejdernes internationale kampdag og markeres verden over.

21 kommentarer
Vis kommentarer