Alternativet-kandidat med Hitler-sammenligning: Her er formandens reaktion

Folketingskandidat for Alternativet Mohammad Sabah Ahmad har draget en sammenligning mellem Israel og Hitler. Storkredsformand slår fast, han hun aldrig selv ville trække Hitler-kortet

Mohammad Sabah Ahmad. (Foto: Katinka Hustad)
Mohammad Sabah Ahmad. (Foto: Katinka Hustad)
Følg Politik

Der har været blæst om Mohammad Sabah Ahmad, efter at han er blevet opstillet som folketingskandidat for Alternativet i Østjyllands Storkreds.

Det er ikke mindst udtalelser til TV2 om stening, der ført til kritikken af Mohammad Sabah Ahmad. Men også hans blog byder på kontroversielle indlæg.

D. 25. juli 2014 har Mohammad Sabah Ahmad skrevet: 

'I øvrigt forstår jeg ikke al den jøde-beskyttelse. Jeg mener som mange andre, at det var synd for dem under 2. verdenskrig. Den tid er ovre nu, og så alligevel ikke. For i Palæstina udøver Israel samme brutalitet, som Hitler brugte, denne gang er det palæstinenserne, det går udover.'

Tidligere Grimhøj-talsmand kandidat for Alternativet

Ekstra Bladet har foreholdt Alternativets formand i Østjyllands Storkreds, Birgit Hageneier, citatet fra Mohammad Sabah Ahmad blog. Hun siger:

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Det må stå for Mohammads egen regning. Vi går også ind for et frit Palæstina, men ikke for de her ytringer.

- Så den var over stregen?

- Det vil jeg ikke tage stilling til. Jeg har ikke set den.

- Han har vitterlig skrevet det på sin blog. Bør han nu lægge afstand fra sammenligningen mellem Israel og Hitler?

- Jeg vil sige, at Mohammad nok skal trænes i vores debatdogmer. Og Hitler-kortet – som bliver brugt flittigt – vil jeg aldrig selv trække.

- Er det foreneligt med at være folketingskandidat for Alternativet at sige sådan noget?

- Det vil jeg ikke tage stilling til, da jeg ikke har læst det. Det, der er vigtigt for os, er, at Mohammad vil følge vores debatdogmer og politikker. Han ønsker bestemt ikke at gå over stregen, siger Birgit Hageneier.

Omstridt Alternativet-kandidat: Opstillet i strid med partiregler

Politisk kritik
Dagen igennem er Alternativet blevet voldsomt kritiseret for at have opstillet Mohammad Sabah Ahmad som folketingskandidat. Både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og integrationsminister Inger Støjberg (V) har således været ude med riven efter udtalelser, Mohammad Sabah Ahmad er kommet med om stening.

Desuden hæfter kritikerne sig ved, at Mohammad Sabah Ahmad tidligere har været talsmand for den kontroversielle Grimhøj-moské i Aarhus.

S: Dybt kritisabelt at opstille tidligere Grimhøjtalsmand

Formand for Alternativet i Østjyllands Storkreds, Birgit Hageneier, undrer sig dog over kritikken:

- Jeg tænker, at det siger noget om demokratiets forfatning i Danmark, når nogen tilsyneladende mener, at man skal diskvalificeres fra at deltage i demokratiet, fordi man engang i nogle få dage har været talsmand for nogle mørkemænd, og som man efterfølgende har taget skarpt afstand fra. Han er en ung mand, som er blevet klogere.

- Men så sent som i mandags sagde han til TV2: ’Hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen ifølge islam er for utroskab, så skal han naturligvis følge koranens ord. Ellers er han hykler.’ Det er vel ikke at tage 100 procent afstand fra fænomenet stening?

- Han har taget fuldstændig afstand fra stening, og det har han også gjort over for offentligheden i sit indlæg på politiken.dk.

- Så han er blevet klogere siden i mandags?

- Jeg forholder mig til, at Mohammad tager afstand fra stening og kvindeundertrykkelse fuldstændig offentligt, siger Birgit Hageneier.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mohammad Sabah Ahmad.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind