Alternativet til Vermund og Co: Her er vores opskrift på succes

Hvis Nye Borgerlige en dag kommer i Folketinget, skal de blandt andet huske den gode energi

Nye Borgerlige afleverede onsdag de magiske 20.109 godkendte vælger-erklæringer, som er nødvendige for at et parti kan blive opstillingsberettiget ved det næste folketingsvalg. Polfoto
Nye Borgerlige afleverede onsdag de magiske 20.109 godkendte vælger-erklæringer, som er nødvendige for at et parti kan blive opstillingsberettiget ved det næste folketingsvalg. Polfoto
Følg Politik

- Jamen ajmen, hvor er det crazy det her.

Uffe Elbæk havde svært ved at finde ord, da det ved det seneste valg stod klart, at Alternativet var kommet i Folketinget med et kanonvalg.

Ved næste folketingsvalg er det så Nye Borgerlige, som har mulighed for at stille op.

Og Alternativet er ikke er i tvivl om, hvad deres opskrift på succes har været.

- Det er vigtigt at have sine værdier og sin vision for samfundet i orden, og det er jo det, vi navigerer ud fra herinde, fortæller Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, til Ekstra Bladet.

- Og så vil jeg sige, at et godt råd er at gå til opgaven med god energi og en god portion ydmyghed.

Engell: Pernille Vermund er politisk kannibal

Har Nye Borgerlige ret? Er udlændinge Danmarks største problem?

'Ræs mod bunden'
Onsdag kunne Nye Borgerlige aflevere de magiske 20.109 godkendte vælger-erklæringer, som er nødvendige for at et parti kan blive opstillingsberettiget ved det næste folketingsvalg.

I februar 2015 lykkedes det Alternativet at indsamle nok vælger-erklæringer, og ved folketingsvalget nogle måneder senere blev partiet valgt.

Hvordan bliver det - måske - at skulle sidde i Folketinget med Nye Borgerlige?

- Jeg er jo selvfølgelig stærkt imod den politik, de lægger for dagen.

- De ser stort på det internationale ansvar, som vi er en del af. Og jeg er da selvfølgelig bekymret for, om det bliver et ræs mod bunden, i forhold til hvordan vi ser på den internationale udvikling med flygtninge i verden.

- Det er et nyt parti på den national-konservative fløj, som sikkert kan tiltrække nogle vælgere. Det bliver sikkert en intens og spændende kamp imellem de andre partier på den fløj, lyder det fra Alternativet.

Nye Borgerlige: Vi er klar til folketingsvalg  

Mange af jeres vælgere stemte på jer, fordi de vil se forandring. Der skal ske noget nyt. Det er det samme, Nye Borgerliges vælgere siger. Har I andre ting til fælles?

- Alternativet står op for en ny politisk kultur, hvor man ser problemerne i øjnene på en anden måde, end der er blevet gjort tidligere. Spørgsmålet er, om vælgerne kan se det i Nye Borgerlige.

Kan I samarbejde?

- Jeg har mødt Pernille Vermund i nogle debatter, og jeg kan sige, at vi står meget langt fra hinanden, så jeg har svært ved at sige, hvad vi skal samarbejde om.

- Men nu glæder jeg mig selvfølgelig også til at høre en bredere dagsorden, end at EU er de onde, og at vi skal lukke vores grænser, lyder det fra Rasmus Nordqvist.

Partileder hænger ukendte stenkastere ud som indvandrere

Det er nu op til Social-og Indenrigsministeriet at undersøge, hvorvidt de indgivne vælger-erklæringer er gyldige. Svaret vil partiet få om en til to uger.

Uanset hvornår et valg ville komme, har partiet dog afleveret anmeldelsen og vælger-erklæringerne i tide til at kunne stille op, forudsat at ministeriet godkender anmeldelsen. Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet til Ekstra Bladet. Anmeldelsen skal senest ske 15 dage før et valg.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+