Alternativet: Unuanceret kritik af ex-Grimhøj-kandidat

Alternativet mener, at tidligere talsmand for Grimhøjmoskeen vil kunne bygge bro og arbejde for integration

De politikere fra andre partier, der kritiserer Alternativet for at opstille en tidligere talsmand for den omstridte Grimhøjmoske som kandidat i Østjylland, reagerer på automatpilot, mener Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist.

- Det kører meget forventeligt og uden den nuancering, at folk godt kan blive klogere. Jeg synes, det er dejligt, at der kommer en stemme, som gerne vil bygge bro, siger han.

Dansk politik Tidligere Grimhøj-talsmand kandidat for Alternativet

Mohammad Sabah Ahmad, som den nyvalgte kandidat hedder, var i en kort periode i 2014 talsmand for den omstridte aarhusianske moské Grimhøjmoskéen, der er kendt for sine ekstremistiske budskaber.

Han beskriver selv i et debatindlæg på Politikens hjemmeside, hvordan han for to år siden fungerede som talsmand for Grimhøjmoskéen. Ifølge hans egen forklaring var han en "søgende" og "troende" muslim.

Han fortæller også, at han er dømt for at have indtelefoneret en bombetrussel til Aarhus Universitet, fordi han ville undgå at komme til eksamen.

I dag fortryder han, fremgår det af indlægget, og ifølge Alternativet tager Mohammed Sabah Ahmad klart afstand fra stening og bakker op om partiets kamp for blandt andet ytringsfrihed og homoseksuelles rettigheder.

Både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har kritiseret valget af ham som kandidat.

- I en tid, hvor vi andre bekæmper alt det skidt, der kommer fra Grimhøjmoskeen, så slår Alternativet armene ud i deres naivitet, siger Inger Støjberg til TV2.

10 kommentarer
Vis kommentarer