Alternativets nye kandidat: Jeg går ikke ind for stening

Mohammad Sabah Ahmad, fastholder over for Politiken, at han kan være en troværdig politiker

(POLFOTO)
(POLFOTO)

Det er ikke ligefrem medvind, Mohammad Sabah Ahmad har oplevet, efter at Østjyllands Storkreds søndag har valgt at gøre ham til folketingskandidat for Alternativet.

En række politikere har kritiseret, at Alternativet har godkendt ham, da han både har indtelefoneret en bombetrussel mod Aarhus Universitet, en kort overgang har været talsmand for Grimhøjmoskeen i Aarhus og skabt usikkerhed om sin holdning til stening.

I dag fortryder Mohammad Sabah Ahmad sine handlinger og ord. Men han fastholder, at han kan være en troværdig politiker, siger han til Politiken. Han understreger blandt andet, at han ikke går ind for stening.

- Det gør jeg ikke. Det har jeg sagt flere gange i andre interview med blandt andre TV 2. Jeg har måske ikke været helt klar i mælet på det tidspunkt.

- Men mit svar har aldrig efter min egen mening været tvetydig på nogen måde. Jeg har klart og tydeligt sagt, at jeg er imod stening, siger han til Politiken, som også spørger ind til hans troværdighed.

- Jeg har lagt alle kort på bordet. Både over for mit parti, over for min kreds og over for de medlemmer, som skulle give mig en opbakning, for at jeg overhovedet kunne blive valgt, siger Mohammad Sabah Ahmad.

Politiken spørger ind til et blogindlæg, som han har skrevet, og hvor han blandt andet skriver, at "i Palæstina udøver Israel samme brutalitet som Hitler brugte".

- Det er rigtig meget på meta-plan og for at få nogle nuancer ind. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg synes, Israel har fået en lang snor med hensyn til at kunne agere, nærmest som de vil, uden at der er nogen, der faktisk griber ind, siger han.

Mohammad Sabah Ahmad siger til Politiken, at han spiller med åbne kort og intet har at skjule.

- De ting, jeg har sagt og gjort, har jeg lagt frem, siger han.

- Jeg vil gerne opnå at bygge bro og sameksistens i det danske samfund, siger han til Politiken.

Det har indtil videre ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Mohammad Sabah Ahmad.

0 kommentarer
Vis kommentarer