- Ambassadøren tror, han er konge i hovedstaden

Den konservative leder i Region Hovedstaden synes, det er sindssygt, at saudi-ambassadøren har fået lov at opføre sig, som han har

Den saudi arabiske ambassadør (Foto: Liselotte Sabroe)
Den saudi arabiske ambassadør (Foto: Liselotte Sabroe)

Den særbehandling som Saudi Arabiens ambassadørs mor har modtaget på Hvidovre Hospital har fået Region Hovedstadens administration til at lave en redegørelse over, hvad der er op og ned i sagen.

Den redegørelse er dog ikke fyldestgørende ifølge den konservative leder i regionen, Mette Abildgaard.

- Det er jo sindssygt, at han har fået lov at opføre sig på den måde og har hundset rundt med vores personale, så man skulle tro, at han tror, han er konge i Region Hovedstaden og ikke saudi-ambassadør, siger Mette Abildgaard.

En aktindsigt afslører, at at Hvidovre Hospital har givet ulovlig særbehandling til saudi-diplomats mor. (Foto: Liselotte Sabroe). Samfund Ekspert: Ambassadør-mor fik ulovlig behandling

Den konservative leder i regionen, som også er formand for Kræftudvalget, er gennem medarbejdere på hospitalet blevet gjort opmærksom på flere vanvittige tilfælde, hvor ambassadøren har diskrimineret, mens hans mor lå indlagt.

- Jeg har hørt om en medarbejder med en anden nationalitet end dansk, som ambassadøren ikke ønskede behandling af, fordi han ikke kunne lide hendes oprindelse. Derfor måtte hun skifte afdeling.

Den konservative leder i Region Hovedstaden, Mette Abildgaard (Foto: Jakob Jørgensen)
Den konservative leder i Region Hovedstaden, Mette Abildgaard (Foto: Jakob Jørgensen)

- Og det er bare ét eksempel på noget, der ikke står nævnt i redegørelsen, og jeg synes, det er fuldstændig vanvittigt, at han kan sige, at han ikke kan lide hende, og så føjer hospitalet ham bare, siger Mette Abildgaard til Ekstra Bladet.

Skal på dagsordenen
Den konservative leder i Region Hovedstaden ønsker derfor at få hele affæren med den ambassadøren fra Saudi Arabien på dagsordenen for det næste møde i forretningsudvalget.

- Der skal være en mundtlig drøftelse af den her redegørelse, for jeg synes, der er meget, som ikke er besvaret. Derfor vil jeg blive ved med at følge sagen og få den på dagsordenen til mødet 24. marts, siger Mette Abildgaard.

Her ses en diplomatbil fra den Saudi Arabiske  ambassade forlade Hvidovre Hospi tal. Samfund Saudi-skandalen: Hospital anmeldes til Arbejdstilsynet

Den konservative leder i Region Hovedstaden understreger dog, at hun ikke bebrejder medarbejderne på hospitalet.

- Men jeg synes, der er sket et ledelesmæssigt svigt. I stedet for at spise middag med ambassadøren, burde man have stillet ham stolen for døren og sagt: 'Ved du hvad, kammerat, nu opfører I jer ordentligt, ellers finder I et andet sted at blive behandlet'.

Skulle have psykologhjælp
Mette Abildgaard vil på mødet også have drøftet, hvorvidt ledelsen faktisk har ageret, som politikerne synes, de skulle have gjort.

- For det er jo fuldstændig sindssygt, at der skal komme en gæst i vores region og opføre sig så uacceptabelt og behandle vores personale sådan, at de har brug for psykologhjælp bagefter, siger Mette Abildgaard.

Den saudiske ambassadør Mohammed Ibrahim M. Al Agail ses her på besøg hos dronningen - lige nu tyranniserer han på Hvidovre Hospital (Foto: Liselotte Sabroe). Samfund Fru Jensen får vikaren - saudi-mor den erfarne

Med psykologhjælpen henviser hun til et afsnit i redegørelsen, hvor det netop er nævnt, at hjælpen blev tilbudt efter nogle konfrontationer med ambassadørens familie på hospitalet.

- Man har jo tjekket ambassadøren mere, end man har tjekket de øvrige mange patienter og personaler på vores hospitaler.

138 kommentarer
Vis kommentarer