Annonce:
Annonce:

Analyse: Over en million danskere skal betale for Løkkes reform

CEPOS udgiver torsdag en analyse af Moderaternes skatteplan

Lars Løkke har fremlagt et 'meget, meget, meget enkelt' skatteudspil uden dog at kunne svare på, hvad vælgerne så skal betale

Annonce:
Følg Politik

Den liberale tænketank CEPOS udgiver torsdag en analyse af Lars Løkkes skatteplan fra september, og analysen viser, at over en million danskere skal betale mere i skat.

- Løkke gav ved lanceringen af skatteplanen indtryk af, at en almindelig lønmodtager enten vil få en skattelettelse eller uændret skat af skatteplanen. Men det er helt forkert, siger Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom hos CEPOS.

- Vores beregninger på Finansministeriets familietypemodel viser, at Løkkes skatteplan vil medføre et tab på 10.300 kroner årligt for en typisk arbejderfamilie. Det skyldes primært, at arbejderfamilien rammes af Løkkes nye lønsumsafgift på 3,2 procent, for der vil ikke gå lang tid, før lønsumsafgiften overvæltes på lønmodtagerne i form af lavere lønninger, forklarer han.

Annonce:

Analysen viser, at personer, der tjener mellem 380.000 kroner og 700.000 kroner om året stort set alle taber penge på reformen. Det inkluderer over en million danskere, og derfor er det ifølge CEPOS i den grad middelklassen, der kommer til at betale for Løkkes reform.

Det estimeres, at en funktionærfamilie får en skattestigning på 14.400 kroner om året, hvilket primært skyldes lønsumsafgiften.

Lars Løkkes parti Moderaterne vil give de 100 rigeste danskere skattelettelser for et tocifret millionbeløb - om året

Rigeste og fattigste bliver rigere
Omvendt får de rigeste en større bid af kagen. En direktørfamilie vil få en skattelettelse på 33.600 kroner om året, lyder det.

Det skyldes afskaffelsen af topskatten, mens det mistede personfradrag og lønsumsafgiften trækker en smule i den anden retning.

Samtidig kan en enlig med en meget lav årsløn på 180.000 kroner se frem til en årlig skattegevinst på 7700 kroner.

Årsagen er, at disse personer vil få glæde af Løkkes negative lønsumsafgift på 5,8 procent.

Annonce:

- Det er rigtig godt, at Løkke vil fjerne topskatten samt lette aktieskatten og selskabsskat. Det vil gavne væksten. Men jeg er helt uforstående overfor, at middelklassen skal betale for reformen via den nye lønsumsafgift på 3,2 procent.

- Løkke kunne alternativt have finansieret sin skattereform ved at bruge af råderummet. Hvis han dropper lønsumsafgiften og finansierer via råderummet, har han en fremragende skattereform, siger CEPOS' Mads Lundby Hansen

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Inger Støjberg har udnyttet et vindue til at score over en million kroner i særlig skattefri folketingsboligstøtte til renter og gas. Hør mere om sagen i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: