Analytiker: Med Løkke er det altid andres skyld

Lars Løkkes skråsikre forsvar for servering af våde varer på flyture i hans statsministertid er uklog, mener kommunikationsrådgiver. - Det kan ramme som en boomerang, lyder det

Lars Løkke er gået i offensiven på Facebook efter Ekstra Bladets afsløring af, at der er blevet drukket på arbejdsrejser med Forsvarets fly.

Venstres formand skyder skylden for de store indtag af alkohol på Forsvarets faktureringsmetode.

- Forsvaret (har, red.) måske faktureret det, der er taget om bord (fortæret eller ej). Måske er det derfor Statsministeriet og Forsvaret klogeligt har kigget faktureringsmetoden efter i sømmene, spekulerer Løkke, der dog erkender at have drukket et par glas vin på sine ture i den ydmyge danske udgave af Air Force One.

Dermed benytter Lars Løkke en undvigelsesmetode, som er typisk for ham, fastslår Jon Kiellberg, selvstændig kommunikationsrådgiver og politisk analytiker på bl.a. avisen Kommunen og TV2 Lorry. 

- Den strategi med at være så kålhøgen, og negligere det og lave lidt sjov med det, det tror jeg, man skal passe på med. Det kan ramme ham som en boomerang, sige han.

Rent flag
- Hvad er faren ved at skubbe ansvaret videre til Forsvaret?

- Problemet er, at det er et symptom på det, han har gjort før. Under bilagssagen for snart et år siden, var det den gamle partisekretær. Det var det så ikke alligevel. Vi så det også under GGGI-skandalen, siger Jon Kiellberg med henvisning til, at der gik længe, før Løkke beklagede de dyre rejser på 1. klasse betalt af bistandskroner.

- Det er altid nogen andres skyld, at man har drukket for meget eller købt underbukser og tøj. Det ville klæde ham at tone mere rent flag, mener analytikeren.

Løkke ombord på Challenger-flyet (Foto: Polfoto) Dansk politik Fagforening: Besætningen må ikke drikke på Løkkes fly

Lars Løkke Rasmussen (Polfoto) Dansk politik Løkke besøgte Putin: 33 genstande i flyet

Lars Løkke Rasmussen ses her ombord på Forsvarets Challenger-fly. (Foto: Jan Sommer) Politik Se Løkke-bilagene: Flydruk i arbejdstiden

Foto: Ernst van Norde Dansk politik Løkke fejrede topmøde på flyet: Fem flasker vin og seks øl

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ombord på Challenger-flyet. (Foto: Jan Sommer) Dansk politik Eksperter om flydruk: Flyture er altid arbejdstid

Løkke ombord på Challenger-flyet (foto: Jan Sommer) Dansk politik Nye Løkke-bilag: Flydruk i arbejdstiden

264 kommentarer
Vis kommentarer