Analytiker: Snak om ny Europol-afstemning er dårlig timing

Ingen af Folketingets partier har lyst til den snak om ny afstemning om Europol, som Venstre nu åbner op for

En hovsamelding, som hverken Venstre eller de øvrige partier har interesse i, netop mens Danmark forsøger at sikre sig en aftale om fortsat deltagelse i EU's politisamarbejde, Europol.

Sådan kalder Jyllands-Postens politiske analytiker, Marchen Neel Gjertsen, udtalelser fra Venstres EU-ordfører, Jan E. Jørgensen.

I Politiken lufter han tanken om en ny folkeafstemning, hvis der ikke senest til jul er en aftale på plads med EU om en dansk parallelaftale.

- Det virker ikke som et særligt velovervejet Venstre-udspil. Ordføreren er nok kommet til at sige det højt, som mange politikere tænker - at en ny folkeafstemning kan blive nødvendig.

- Men han siger det på et tidspunkt, hvor hverken regeringen, Socialdemokraterne eller andre partier har den store interesse i at diskutere det tema, siger Marchen Neel Gjertsen til Ritzau.

Hun tror ikke, at hverken regeringen eller Socialdemokraterne har megen lyst til en ny folkeafstemning. Dels fordi ja-partierne tabte sidst, og dels fordi Europol er noget meget teknisk at spørge befolkningen om.

- Regeringen har derfor primært en interesse i at forsøge at få en aftale på plads med EU. Så diskussionen om en ny folkeafstemning er der ingen, der ønsker, før forhandlingsløsningen er helt afprøvet.

- Og da slet ikke i en uge, hvor der på grund af brexit er så meget kaos om EU, og hvor Dansk Folkeparti allerede har krævet en anden folkeafstemning om hele Danmarks forhold til EU, siger hun.

Hun mener fortsat, at det er et stort spørgsmål, om det vil lykkes Danmark at få en parallelaftale i hus.

- Ikke mindst på et tidspunkt, hvor EU er meget travlt optaget ikke alene af flygtningekrisen, men nu også brexit. Danmarks behov må forventes at ligge langt nede på den politiske to do liste, siger Marchen Neel Gjertsen.

42 kommentarer
Vis kommentarer