Annonce:
Annonce:

Anders Samuelsen i tårer -Det her bliver en svær tale

Formanden for Liberal Alliance tydeligt rørt ved landsmøde 

- I kan rende og hoppe med jeres popularitetsmålinger, sagde partilederen fra talerstolen, da han fik en stående sal til at komme med en lang hyldest til Thyra Frank (Video: Ritzau)
Annonce:
Følg Politik

Med våde stålsatte øjne og knækket stemme bød en tydelig berørt udenrigsminister Anders Samuelsen velkommen til Liberal Alliances landsmøde i Aalborg lørdag.

Partilederen blev budt på talerstolen af landsformand Leif Mikkelsen, der ridsede partiets historie op fra, at man er gået fra ingenting til nu at sidde i regeringen. Og det gjorde dybt indtryk på Anders Samuelsen. Med tårer i øjnene og gråd i stemmen gik formanden på scenen:

- Kære landsmøde, kære medlemmer, kære sekretariatet, kære byrådsmedlemmer, regionrådsmedlemmer, folketingsgruppe og kære ministre. Kære Liberal Alliance, velkommen til landsmøde. Det her bliver en svær tale at holde og i må bære over med mig, hvis stemmen knækker en gang i mellem, men det er stort.

Annonce:

- Tilbage i i 2008, dengang vi døbte partiet Liberal Alliance, da meningsmålingerne lå på 0,0. Den gang havde selv ikke de største optimister troet på, at vi i dag ikke bare ville sidde i Folketinget med 13 mandater, men ovenikøbet også sidde med regeringsansvaret. Ikke engang mig med mine stålsatte blå øjne havde fantasi til at forestille mig det, men den er god nok,  lød det fra Anders Samulesen, da han bød velkommen til de fremmødte.   

DR havde ellers dryppet lidt malurt i bægret tidligere i dag og offentligjort en måling foretaget af Epinion, der viser, at fire af partiets seks ministre er blandt regeringens absolut mindst populære. Det gælder udenrigsminister Anders Samuelsen, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, transportminister Ole Birk Olesen og endelig ældreminister Thyra Frank, der i følge målingen er den mest upopulære minister i befolkningen.

Der var våde stålsatte øjne i Aalborg i dag. FOTO: Rene Schütze
Der var våde stålsatte øjne i Aalborg i dag. FOTO: Rene Schütze
Det ødelagde dog på ingen måde Anders Samuelsens humør:

- I kan rende og hoppe med jeres popularitetsmålinger, sagde partilederen fra talerstolen, da han fik en stående sal til at komme med en lang hyldest til Thyra Frank.    

Annonce:

- Der er ikke en dansker i det her land, der ikke har den drøm, at hvis de skulle ende deres dage på et plejehjem, så var det på et plejehjem, der var ledet af Thyras værdier, lød det fra partilederen. 

Anders Samuelsen understregede også flere gange fra talerstolen, at partiet ikke har slækket på sine ambitioner ved at gå i regering:

- Når næste valg bliver udskrevet, så er skatten blevet sat ned, vi har lavere licens, færre afgifter, mere frit valg, mere tillid i den offentlige sektor. Det vil jeg måles på, og det kommer til at lykkes.

- Vi har gjort det rigtige, det lover jeg jer.

- Vi får meget mere igennem. Det skal vi måles på, siger Anders Samuelsen på landsmødet.

Ja tak til ministerbil: Disse kameler skal LA sluge

Han fastslog også, at han ikke fortryder det turbulente forløb op til regeringsdannelsen, hvor han truede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med valg, hvis ikke han fik samlet flertal for at sænke topskatten, hvilket efterfølgende gav ham øgenavnet Audi-Anders, fordi han endte med at give kald må sine ganrantier.

Annonce:

- Når folk spørger, om jeg fortryder, at jeg var så stålsat, så er svaret nej.

- Nej, det fortryder jeg ikke. Havde jeg ikke haft det selvmordsbælte om livet, så var der gået 25 år, før de gamle partier havde tilladt et så ungt og liberalt parti som Liberal Alliance at komme i regering.

- Jeg beklager, at jeg drev jer igennem det, men gevinsten kommer nu.

- Vi har kun været regering i fem måneder. Og der er to år til næste valg.

- Når vi kommer til næste valg, så har vi haft de afgørende mandater i fire år. Og så skal vi måles på, om Danmark er blevet mere eller mindre liberalt. Mit bud er, at Danmark er blevet mere liberalt, lyder det fra Anders Samuelsen.

Anders Samuelsen kunne heller ikek holde tårerne tilbage efter talen. FOTO: Rene Schütze
Anders Samuelsen kunne heller ikek holde tårerne tilbage efter talen. FOTO: Rene Schütze
Efter talen blev Anders Samuelsen mødt med stående bifald og det gav endnu engang tårer i øjnene hos partilederen:

- Tak for jeres fine klapsalve, den rører mig dybt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: