Angreb på Lamborghini-rigmand: - Det kan man da kalde et spark i løgene

Rigmanden Jesper Buch vil have, at folk, der brokker sig over skattelettelser til de rige, skal holde op med at flæbe. Det har fået SF's Karsten Hønge og Socialdemokratiets Peter Hummelgaard op af stolene

Her viser Jesper Buch sin lækre Lamborghini frem. Video: Kenneth Meyer

Just-Eat-rigmanden Jesper Buch uddeler 'et spark i løgene' på de lavest lønnede her i samfundet.

Det mener SF's politiske ordfører Karsten Hønge, efter Jesper Buch i dag i Ekstra Bladet opfordrer danskere, der brokker sig over skattelettelser, til at holde op med at flæbe.

Lamborghini-reformen: Løkkes sminkede skattefidus

- Det kan man da kalde et spark i løgene på butiksassistenten, som betjener ham, på pædagogen, som passer hans børn og på sosu'en som måske skal passe hans gamle forældre, siger Karsten Hønge til Ekstra Bladet.

Joachim B. forsvarer rigmand: De andre er grådige

Karsten Hønge mener, at Jesper Buch har mistet jordforbindelsen.

- Jamen, de lavest lønnede får jo procentvis en lidt større lettelse. Men vis mig en butik, hvor man betaler med procenter! Valutaen i Danmark er kroner, og her er der voldsom forskel. De 1000 rigeste får 200.000 kr. i skattelettelse, men de lavest lønnede får 5000 kr., plus en papnæse, lyder det fra SF'eren.

- Som forretningsmand burde han vide, at penge kun kan bruges en gang. En krone på skattelettelser, der fylder lommerne på mennesker, som allerede har rigeligt, kan selvfølgelig ikke bruges på flere betjente bedre efteruddannelse eller at give alle unge en uddannelse.

Ej heller hos Socialdemokratiet er Jesper Buchs kommentarer faldet i god jord.

- Det lyder helt Marie Antoinette’sk med, at de fattige bare skal spise noget kage og så i øvrigt holde mund, siger partiets EU-ordfører, Peter Hummelgaard.

Engell: Tulle sender – endnu en gang – LA i gulvet

- Folk er ikke vrede over, at han har en Lamborghini eller succes med sin virksomhed. Folk er vrede over, at regeringen vil bruge råderummet fra forringelser af dagpenge, efterløn og krisenedskæringer på velfærd til at gøre Jesper Buchs lamborghini billigere. Og det kan jeg godt forstå, lyder det fra Peter Hummelgaard.

- Jesper Buch havde aldrig tjent sine penge, hvis han ikke levede i et velfærdssamfund, hvor han kunne køre rundt på vejene og dele take away ud, samt en middelklasse, der havde råd til take away.