Ankers begravelse: Så massiv er sikkerheden

Politiet er massivt til stede ved Anker Jørgensens begravelse

Se video: Anker Jørgensen gennem tiden

Folketingspolitikere og andre prominente danskere skal i dag være med til at sige farvel til Anker Jørgensen.

Det kræver naturligvis et større sikkerhedsopbud i og omkring kirken, hvor den folkekære statsminister skal begraves. Og terrorangrebet d. 22 marts har ikke gjort den opgave mindre.

Det oplyser chef for beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl, til Ekstra Bladet.

- Har der været ekstra fokus efter terrorangrebet i Belgien?

- Det er jo klart, at det indgår i vores overvejelse og den linje, vi lægger i forhold til sikkerheden. Her indgår det aktuelle trusselniveau i Danmark, og vi kigger specifikt på, hvad der har været den seneste tid. Det er alt sammen med i den samlede vurdering af, hvor mange resurser vi skal afsætte, siger Peter Dahl til Ekstra Bladet.

I dialog med PET
Politiet ønsker ikke at offentliggøre, hvordan de griber situationen an, og hvor mange betjente, der er på opgaven. Men de tager sikkerheden alvorligt.

- Selv om det selvfølgelig er lidt specielt med en begravelse, så er det er jo et arrangement, som et hvert andet, der bliver afholdt i Københavns politikreds. Vi foretager en vurdering i dialog med PET i forhold til, hvilken deltagerkreds, der er er.

- På den baggrund laver vi et sikkerhedsmæssigt setup med en politimæssig indsats i området. Men som altid, så fortæller vi ikke, hvor mange vi er, og hvad vi laver derude, siger Peter Dahl.

Derudover oplyser beredskabschefen, at politiet næsten dagligt har arrangementet med skærpet sikkerhed i København. Derfor er de vant til at håndtere den slags.

- Denne gang er det jo en sørgelig begivenhed, men den omstændighed forholder vi os ikke til, så på en eller anden måde er det business as usual. Der er et arrangement i København, hvor der vil være en del folketingsmedlemmer og andre såkaldte VIP's til stede. Derfor har vi fået en vurdering og anbefalinger fra PET. De anbefalinger følger Københavns Politi.

Anker Jørgensen bliver begravet mellem klokken 13 og 14 i Grundtvigs Kirke.

48 kommentarer
Vis kommentarer