Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Anklager kræver hårde straffe for svindel med 37 millioner

Tidligere skattemedarbejder skal mindst fem år i fængsel, mens den medtiltalte udlandsdansker skal fire år bag tremmer, siger bagmandspolitiets anklager under proceduren

Anklagemyndigheden vil sende de to venner Torben Wullf Dileng og Sven Jørgen Nielsen henholdsvis fire og fem år bag tremmer. Begge nægter sig skyldige i alle anklager.
Anklagemyndigheden vil sende de to venner Torben Wullf Dileng og Sven Jørgen Nielsen henholdsvis fire og fem år bag tremmer. Begge nægter sig skyldige i alle anklager.

Anklagemyndigheden kræver mindst fem og fire års fængsel til de to tiltalte i sagen om svindel med udbytteskat for 37,4 millioner kroner. Det er netop kommet frem under anklager Marie Tullins afsluttende procedure i Retten i Glostrup.

Ifølge anklageren skal den tidligere skattemedarbejder 68-årige Sven Jørgen Nielsen dømmes til mindst fem års ubetinget fængsel, mens den medtiltalte, 47-årige udlandsdansker Torben Wullf Dileng (47) skal mindst fire år i fængsel.

Marie Tullin beskrev de to tiltaltes forklaringer som utroværdige.

- Det er skærpende, at en ansat – der kender svaghederne i Skats systemer – sammen med en anden har medvirket til bedrageriet. Derfor skal straffen være på ikke under fire års ubetinget fængsel til Torben Wulff Dileng. For Sven Jørgen Nielsens vedkommende er anklagemyndighedens påstand, at han skal straffes med ikke under fem års ubetinget fængsel, sagde hun.

Den tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen skal ifølge anklageren straffes for groft bedrageri for 37,4 millioner kroner, embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse til en værdi af over to millioner kroner.

Torben Wullf Dileng skal straffes for groft bedrageri for 37,4 millioner kroner og frakendes retten til at drive virksomhed, mener anklageren.

Derudover skal de to gamle venner have konfiskeret henholdsvis to og 37,4 millioner kroner, mener anklageren.

Store pengestrømme
De to mangeårige venner er altså tiltalt for i fælleskab at have svindlet Skat ved uberettiget at have overført 37,4 millioner kroner i såkaldt refusion af udbytteskat til Torben Wulff Dilengs selskab DEE Investment i Caribien.   

Anklagemyndigheden har fremlagt dokumenter, som viser hvordan cirka 35 millioner kroner i perioden 2007-2011 er blevet overført til Torben Wulff Dilengs konti i USA og Danmark via banker i Litauen og Caribien. Derudover blev cirka to millioner kroner overført til Sven Jørgen Nielsen, som arbejdede med udbetaling af netop udbytteskat.

Torben Wulff Dileng havde indtil 2004 et nødlidende avisomdeler-firma i Danmark - og har siden bl.a. kørt taxa. Alligevel er millionerne altså væltet ind på hans konti - og det har været muligt for ham at investere i tre millionvillaer i USA til en samlet værdi af knap 20 millioner kroner.

Politik Sigtet i skattesag: Brugte millioner i golfparadis

Poker-haj
Han har selv forklaret, at pengene primært stammer fra gevinster i private pokerturneringer i USA og Canada - og for et mindre beløbs vedkommende et lån fra en caribisk bank, som i dag er gået konkurs. Torben Wulff Dileng har dog i retten afvist at uddybe, hvem han har spillet poker med - og hvor.

Ifølge anklagemyndigheden stammer pengene altså fra svindel med udbytteskat via Torben Wulff Dilengs selskab DEE Investment i det caribiske skattely Dominica.

Ifølge anklagemyndigheden blev i 2004 for første gang udbetalt cirka 11,6 millioner kroner i refusion af udbytteskat til et selskab ved navn DEE Investment i Belgien.

Se også: Skrev fupbrev om udbytteskat til medanklaget ven: - Det var bare for sjov

Senere i 2007 blev der overført yderligere 37,4 millioner kroner til Torben Wullf Dilengs selskab DEE Investment. Det første beløb er dog ikke med i anklagen mod Torben Wulff Dileng, hvilket formentlig skyldes forældelse og mystik om det belgiske selskab.

Ifølge anklagemyndigheden har Sven Jørgen Nielsen modtaget flere millioner i bestikkelse for at have hjulpet Torben Wulff Dileng med at indtaste falske oplysninger i Skats systemer, så pengene kunne blive udbetalt til vennens selskab DEE Investment i Caribien.

Både Sven Jørgen Nielsen og Torben Wulff Dileng nægter sig skyldige i alle anklager.

Senere i dag skal de to forsvarere fremlægge deres procedure. Begge altså med krav om frifindelse.

Se også: Svindel-anklaget smed om sig med penge: Gav kæmpe beløb til venner

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen