Anna Mee blev først frikendt: Nu skal hun undersøges igen

Lørdag meldte Folketingets Ombudsmand ud, at han overvejer, om Københavns Kommune skal lave en ny redegørelse af Anna Mee. Nu kommer Københavns Kommune ham i forkøbet

Se eller gense pressemødet, hvor Anna Mee Allerslev annoncerer sin afgang som borgmester

Københavns Kommune vil nu have advokatfirmaet Horten til at undersøge tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev igen.

'Vi har bedt advokatfirmaet Horten, som er kommunens juridiske rådgiver i sagen, vurdere, om de artikler, der har været fremme i medierne i de seneste dage, indeholder nye oplysninger af betydning for Hortens oprindelige vurdering', skriver administrerende direktør i beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Bjarne Winge, til Ekstra Bladet i en sms.

Dermed har kommunen lagt mærke til de artikler, som BT de seneste dage har skrevet om, at Øens Murerfirma efter BTs oplysninger stod for hovedenterprisen af Anna Mees lejlighed, og at de angiveligt skulle have betalt regninger for over 25.000 kroner for den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester. (Artiklen forsætter under billedet)

Tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, da hun fortalte pressen, at hun var færdig i politik. Foto: Linda Johansen
Tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, da hun fortalte pressen, at hun var færdig i politik. Foto: Linda Johansen
 

Dermed får kommunens hofleverandør af advokatundersøgelser, Horten, lov til at lave endnu en undersøgelse på bekostning af de københavnske skatteydere.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, fortalte lørdag til Ekstra Bladet, at han ville overveje om, Københavns Kommune skulle undersøge sig selv endnu en gang.

Det sker selvom undersøgelsen, som advokatfirmaet Horten har lavet for kommunen, viste, at Anna Mee ikke var inhabil i sagen.

'Vi vil oversende den nye vurdering til Folketingets Ombudsmand som supplement til den redegørelse, som kommunen fremsendte til ombudsmanden den 22. januar 2018', skriver Bjarne Winge videre i sms'en til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt at få en interview med Bjarne Winge, der ikke ønsker at svare på Ekstra Bladets spørgsmål om.

Anna Mee Allerslev er færdig i dansk politik, men sagerne fra Københavns Rådhus hænger stadigvæk ved den tidligere borgmester. Foto: Philip Davali Dansk politik Anna Mee-krigen forsætter: Ombudsmanden kigger på nye oplysninger

Nye detaljer
I 2016 købte Anna Mee en kæmpe lejlighed på Østerbro. Den stod hende i næsten seks millioner danske kroner, men til gengæld kunne hun også nyde udsigten ud over søerne i hjertet af København.

Ifølge BT satte hun Øens Murerfirma til at stå for hovedentreprisen i forbindelse med totalrenoveringen af den i 234 kvadratmeter store lejlighed. Selve enterprisen havde angiveligt en værdi af omkring 1,7 millioner kroner.

Det fremgår af mails, fakturaer og budgetter, som BT er i besiddelse af. Øens Murerfirmas indehaver Jan Elving skulle angiveligt også have betalt tre regninger på over 25.000 kroner for Anna Mee. (Artiklen forsætter under billedet)

Anna Mee Allerslev i en af de sidste stunder som borgmester i København, inden hun annoncerede, at hun trak sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester. Foto: Linda Johansen
Anna Mee Allerslev i en af de sidste stunder som borgmester i København, inden hun annoncerede, at hun trak sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester. Foto: Linda Johansen

Anna Mee benægter
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Anna Mee Allerslev, men hun har tidligere skrevet på På Facebook, at hun afviser, at Øens Murerfirma har været hovedentreprenør og skulle have betalt hendes regninger.

'Fakta er, at der i det omtalte forlig var flere parter involveret, da den pågældende håndværker havde flere anklager. Det er privat, hvordan og hvorfor dette forlig blev udformet, som det gjorde. Men BT kan ikke dokumentere, at Øens Murerfirma uberettiget har betalt nogle regninger for os. Det har de selvfølgelig ikke, og BT kender ikke forliget og kan ikke dokumentere deres grove påstande', står der i opdateringen fra Anna Mee.

Bryllupssagen
Den tidligere radikale spidskandidat Anna Mee Allerslev trak sig fra politik 25. oktober 2017 i kølvandet på afsløringen af hendes bryllupsfidus og anklager fra partifæller, der beskrev hende som en korrupt, intrigant løgner.

Farvellet til Københavns Rådhus har i den grad gjort ondt på Anna Mee Allerslevs privatøkonomi.

Ved siden af borgmesterposten havde hun en række lukrative ben, som indbragte hende en samlet årsindkomst på over 1,3 millioner kroner før skat – plus pension.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (RV) anser det for helt rimeligt, at hun og manden - i modsætning til de ca. 4000 andre par som hvert år bliver viet på Københavns Rådhus - kunne låne Hovedstadens mest attraktive og centrale festlokaler helt gratis. Foto: Anna Mee Allerslevs Facebook-profil Dansk politik Borgmesters fede fidus: Fejrede privat bryllup med 300 gæster på rådhuset

Selvom Anna Mee trak sig som borgmesterkandidat, kunne hun ikke undgå at stille op til kommunalvalget.

Og skæbnen ville det, at Anna Mee blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation, selvom hun ikke ville ind.

Dog kan hun takke københavnerne for et eftervederlag på 878.318 kroner.

238 kommentarer
Vis kommentarer