Annonce:
Annonce:

Anna Mee i flyverskjul: Nu interviewer hun sig selv i monster-opdatering

Anna Mee Allerslev kommer nu med nye forklaringer i hendes bryllupssag, efter hun og hendes forvaltning har veget udenom at lade sig interviewe eller svare på spørgsmål fra bl.a. Ekstra Bladet

Annonce:
Følg Politik

At Anna Mee er glad for at spørge meget, kan ikke længere komme som en overraskelse. Nu demonstrerer den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester, at hun også er glad for at stille sig selv spørgsmål - og svare på dem.

Anna Mee Allerslev (RV) kommer tirsdag med nye forklaringer på sine valg i sagen om sin bryllupsreception på Københavns rådhus.

I en næsten 2000 ord lang Facebook-opdatering vælger den radikale borgmester at lave en slags interview med sig selv, hvor hun stiller og svarer på en række udvalgte spørgsmål om sagen.

Flere tæsk til Anna Mee: Nu går partifælle op i mod hende

Ekstra Bladet og flere andre medier har de seneste dage forsøgt at få svar på helt konkrete spørgsmål i kølvandet af den opsigtsvækkende sag.

Annonce:

Blandt andet har Ekstra Bladet forsøgt at få svar på helt konkrete spørgsmål om Anna Mees brug af sin skatteyderbetalte borgmesterchauffør. Det har imidlertid hverken været muligt at få et interview med borgmesteren eller at få skriftlige svar fra hende på de stillede spørgsmål.

FOA vil undgå misbrug: Tvivl om privat brug af Anna Mees borgmesterchauffør

Anna Mee har nu valgt at svare mere generelt på sit eget spørgsmål om borgmesterchauffør-ordningen i den alenlange Facebook-opdatering:

Spørger sig selv
'Er det rimeligt, at du skal have chauffør og andre goder – og ved du godt, at alle andre ikke har det?' spørger Anna Mee sig selv, hvorefter hun svarer:

'Det tænker jeg løbende på. Hvis man regner på det, er det helt klart det mest effektive, at vi eks. har en borgmesterbil, som fungerer som et rullende kontor, og hvor jeg får en hel masse fra hånden, når jeg sidder på bagsædet. Om det er rimeligt, vil jeg meget gerne tale om. Jeg er ikke stillet op til et politisk hverv, fordi jeg gerne ville have en borgmesterbil eller et flot kontor. Hvis I synes det er urimeligt, at forholdene er som de er, vil jeg meget gerne diskutere dem.'

Annonce:

Spørge-Anna
Anna Mee kalder i sin Facebook-opdatering sig selv for spørge-Jørgen med henvisning til BT's afsløring af 84 spørgsmål, som hun stillede embedsmænd på rådhuset under planlægningen af sit bryllup.

'Hvorfor stillede du 84 spørgsmål til embedsmændene, og hvem har betalt for det?', spørger borgmesteren.

Herefter svarer hun sig selv:

'Jeg er en Spørge-Jørgen. Det kan jeg ikke løbe fra. Og jeg er meget – måske for meget – detaljeorienteret. Men det er vigtigt for mig at slå fast, at de 23.028,75 kr. jeg i første omgang betalte for leje af service og borde, vagter og betjening osv, også indeholder koordinering og mulighed for at spørge og få svar. Hvis en anden borger eller en virksomhed vil leje service, borde, vagter og lignende, får de samme service og samme mulighed for at stille (mange dumme) spørgsmål som mig. Det ligger i prisen og er ikke noget, jeg har fået ekstra.

I sin opdatering beskriver den 33-årige borgmester også, at sagen har taget hårdt på hende.

Annonce:

'Udover det ville jeg lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg faktisk har været så påvirket af hele situationen, at jeg i perioder helt har ønsket, at vi slet ikke var blevet gift, selvom jeg selvfølgelig elsker min mand. Den følelse vil jeg virkelig gerne have været foruden. Og hvis jeg bare havde lejet lokalet for penge – uanset om det var efter reglerne eller ej - havde jeg haft en dejlig dag at tænke tilbage på, ligesom alle andre.'

Herunder kan du læse hele Anna Mee Allerslevs opdatering:

Anna Mee Allerslevs - Facebookopdatering

Kære alle facebookvenner. 
Beklager, at det bliver rigtig langt, det her. Jeg håber I læser med alligevel.

I de sidste seks uger har det været meget svært for mig at komme til at tale om det, jeg brænder for – nemlig politik og udvikling af København. Jeg var sikkert både dum og naiv, da jeg troede, at det var ok, at jeg lånte et lokale på Rådhuset til mit bryllup den 26. august i år.

Jeg har altid været omhyggelig med mine ting. Emsig, vil nogen endda nok sige, derfor spurgte jeg også om en hel masse, da jeg skulle giftes. Jeg spurgte både den øverste embedsmand flere gange, om reglerne nu også var overholdt, og – som I ved – en masse om, hvordan brylluppet konkret skulle afholdes.

Jeg er rigtig, rigtig ked af den her historie. Og jeg er rigtig ked af, at den her historie har fået nogen til at synes, at jeg ikke er værdig til at have den tillidspost, jeg har. Jeg har ligget søvnløs ved tanken om, at vælgere, partimedlemmer og måske endda venner synes, at jeg ikke er den Anna Mee, de kender eller har stemt på, men i stedet er beregnende og forkælet og ligeglad med alt andet end mig selv.

Grunden til, at vi valgte at holde receptionen på rådhuset var, at det er et af de steder, der betyder mest for mig. Rådhuset er der, jeg tilbringer næsten alle mine vågne timer, og det har jeg gjort, siden jeg var 26 år. Og det er, efter min mening, et af de smukkeste huse i landet. Både jeg og min mand var rigtig glade for at kunne holde vores reception der – og vise vores venner og familie det smukke sted, som jeg altid taler om.
Jeg vidste, at det var en mulighed at holde reception på rådhuset, fordi der var flere af mine kolleger, der havde gjort det. Derfor spurgte jeg om lov. Jeg spurgte også, om det – ekstraordinært – kunne blive besluttet i gruppeformandskredsen, så der var helt rene linjer. At det var gratis for mig og mine kolleger, vidste jeg godt. Jeg regnede med, at når jeg selv betalte alle omkostninger i forbindelse med receptionen (inklusive mine mange spørgsmål om cava og kagefade, som I sikkert har set), var det ok.

Ville jeg ønske, at vi havde holdt vores bryllupsreception et andet sted? Nej. Jeg elsker min arbejdsplads, og det var en vidunderlig ramme om vores reception.

Ville jeg ønske, at jeg havde været ligeglad med reglerne om, at jeg måtte låne lokalet gratis og i stedet havde insisteret på at betale – uanset, hvad andre før mig har gjort? Ja.

Måske tror I, at det her kun er fordi, jeg nu er i en kæmpe shitstorm. Men for at være ærlig, synes jeg, at man skal handle, når man er blevet klogere, og jeg har nu set historien udefra og lyttet til kritikken på en måde, der gør, at jeg har besluttet at betale for lånet af lokalet, uanset hvad reglerne ellers siger. Pengene er allerede betalt til rådhuset.

Udover det ville jeg lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg faktisk har været så påvirket af hele situationen, at jeg i perioder helt har ønsket, at vi slet ikke var blevet gift, selvom jeg selvfølgelig elsker min mand. Den følelse vil jeg virkelig gerne have været foruden. Og hvis jeg bare havde lejet lokalet for penge – uanset om det var efter reglerne eller ej - havde jeg haft en dejlig dag at tænke tilbage på, ligesom alle andre.

Nu er jeg blevet symbolet på alt det, som nogen synes er galt med politikere i dagens Danmark. Jeg forstår godt, at man kan synes, det ser rigtig mærkeligt ud, at en helt almindelig Anna fra Greve som mig skal have et liv, hvor jeg har borgmesterchauffør og 1.800 ansatte, der gør alt for at efterkomme mine politiske ønsker. Men fra den første dag i borgmesterkontoret for syv år siden har jeg gjort mig umage for at holde mig selv fast på, at jeg stadig er den samme. Det var virkelig uvant, at der f.eks. pludselig var dygtige og søde mennesker, der bekymrede sig om, hvad for noget kaffe, jeg drikker – og endda lavede den til mig - og at der er et menneske, der er ansat til at køre mig rundt på mit arbejde. Men sådan er jobbet, og alle de privilegier er også et middel til, at vi kan være mest muligt effektive.

Men derfor er det da stadig privilegier, som ikke alle har. Det ved jeg godt. Og det ser overhovedet ikke rimeligt ud, når det står på forsiden af BT og Ekstra Bladet.

Jeg brænder stadig for at lave politik og ønsker at være med til at skabe fremtidens København. Men jeg ved bare ikke, hvad jeg nu skal gøre for, at jeg også kan komme til at tale om politik igen.

Jeg har prøvet at svare på alle de spørgsmål, jeg kunne forestille mig. Her er en liste over spørgsmål, som har været og måske kunne være interessante, hvis I har andre, så spørg mig endelig:

1) Hvorfor har du ikke betalt for alle dage, du lånte rådhuset (jeg har betalt 65.000 kr.)?
Jeg har lånt Københavns Rådhus lørdag den 26. august fra kl. 12-15. Københavns Ejendomme bestemmer selv, hvornår det er mest praktisk for dem at sætte borde og stole op og ned. Jeg, eller andre, der låner eller lejer lokalet har ingen indflydelse på, hvornår det sker. I mit tilfælde valgte Københavns Ejendomme at stille op fredag eftermiddag og tage ned mandag morgen. Det bad jeg ikke om, og vi var kun i lokalet fra kl. 12-15. Selve bryllupsfesten om aftenen holdt vi et andet sted.

2) Hvorfor har du ikke betalt skat af lånet? Jeg vidste ikke, at det var skattepligtigt. Men skatteåret er ikke færdigt, og jeg kan stadig indberette lånet under almindelige vilkår. Men nu, hvor jeg har betalt, er skattespørgsmålet ikke aktuelt mere.

3) Hvorfor stillede du 84 spørgsmål til embedsmændene, og hvem har betalt for det?
Jeg er en Spørge-Jørgen. Det kan jeg ikke løbe fra. Og jeg er meget – måske for meget – detaljeorienteret. Men det er vigtigt for mig at slå fast, at de 23.028,75 kr. jeg i første omgang betalte for leje af service og borde, vagter og betjening osv, også indeholder koordinering og mulighed for at spørge og få svar. Hvis en anden borger eller en virksomhed vil leje service, borde, vagter og lignende, får de samme service og samme mulighed for at stille (mange dumme) spørgsmål som mig. Det ligger i prisen og er ikke noget, jeg har fået ekstra.

4) Er reglerne blevet overholdt?
Ja. De regler der gælder nu, og som vi kender til og kendte til på det tidspunkt, hvor vi planlagde vores bryllup, er alle sammen blevet overholdt. Lige nu ser Tilsynet på, hvordan reglerne for at låne lokaler gratis på rådhuset er blevet til, og måske ender det med, at Økonomiforvaltningen får kritik af reglernes tilblivelse. Måske betyder det, at reglerne bliver ændret, men for mig gør det ingen forskel, for jeg har nu betalt for at låne lokalet.

5) Lukkede du Rådhuset på grund af dit bryllup?
Nej. Rådhuset var åbent hele tiden. Rådhuset lukker normalt kl. 13 om lørdagen, så fra kl. 12-13 fik vi lov at være i Rådhussalen, men der var både turister, omvisninger og andre bryllupper, mens vi var der. Oprindelig skulle vi have været i et andet lokale til samme pris, men vi blev flyttet pga. brandmyndighederne kort tid før brylluppet. I den forbindelse blev vi bedt om at vente med vores reception til klokken 13. Men da vi havde inviteret alle gæsterne til kl. 12, spurgte jeg, om vi – mod betaling – kunne få lov holde fast i kl. 12, og om det ville kræve at lukke rådhuset, hvis vi måtte det. Heldigvis fik vi det svar, at vi sagtens kunne være i Rådhussalen fra kl. 12, hvis vi bare accepterede, at der var turister og andre den første time af vores reception. Det havde vi slet ingen problemer med, og Rådhuset blev derfor ikke lukket for nogen.

6) Hvordan kunne du finde på at låne et lokale til din fødselsdag gratis af en samarbejdspartner til kommunen?
Jan fra Øens Murerfirma og jeg har lært hinanden af kende gennem et årelangt og godt samarbejde om at få ledige i uddannelse og arbejde. Øens Murerfirma er en virksomhed, der lever op til alle de værdier, vi gerne vil fremme i kommunen; de tager lærlinge, ansætter medarbejdere, der tilhører udsatte grupper – og er som arbejdsplads med til at løse en vigtig integrationsopgave ved at ansætte mange unge med anden etnisk baggrund. Derudover hjælper Øens Murerfirma også byens kulturinstitutioner og små kreative virksomheder ude på Amager. Det støtter vi i Radikale også varmt, da det er vores mærkesag at få mere kultur og kreativ vækst til København. Det samme gør jeg med alle andre virksomheder og fagforeninger fx 3F, da skulle have nyt hovedkontor, som deler vores visioner for byen. Øens Murerfirma har ikke vundet nogle mureropgaver for min forvaltning i den tid, jeg har været borgmester og har ikke fået nogen form for særbehandling i øvrigt. Men jeg synes, de er dygtige, jeg har kæmpe respekt for firmaet og for deres ekspertise, jeg taler pænt om dem, når jeg kan komme til det, og derfor har jeg også valgt at bruge dem derhjemme til murværket på badeværelserne, da vi skulle bygge om – selv om de er noget dyrere end de andre tilbud, jeg fik. Gennem årene er Jan, der ejer firmaet, og jeg, blevet venner, og da jeg fyldte 30, spurgte jeg ham, om han kendte nogen, der havde et festlokale, jeg kunne leje mod betaling. Jeg var alt for sent ude, og Jan tilbød derfor, at jeg kunne låne firmaets kantine. Jeg bad om at få lov til at betale for det, men fik besked om, at det var for besværligt rent praktisk for dem, og at kantinen jævnligt blev lånt ud til medarbejdere, familie og venner, og at jeg gerne måtte gøre det samme. Jeg kom selv med alt forplejning, borde, barer, lydanlæg osv. Det er blevet kritiseret, og vi har derfor bedt om en ekstern vurdering af, hvad lokalet er værd fra EDC og Horesta. De har begge meldt tilbage, at prisen, hvis man selv betaler for rengøring (det gjorde jeg), er 500 til 1.000 pr. døgn, så jeg har bedt Jan om en regning på 1.000 kroner.

7) Er det rimeligt, at du skal have chauffør og andre goder – og ved du godt, at alle andre ikke har det?
Det tænker jeg løbende på. Hvis man regner på det, er det helt klart det mest effektive, at vi eks. har en borgmesterbil, som fungerer som et rullende kontor, og hvor jeg får en hel masse fra hånden, når jeg sidder på bagsædet. Om det er rimeligt, vil jeg meget gerne tale om. Jeg er ikke stillet op til et politisk hverv, fordi jeg gerne ville have en borgmesterbil eller et flot kontor. Hvis I synes det er urimeligt, at forholdene er som de er, vil jeg meget gerne diskutere dem.

Når folk spørger mig, om der er flere dårlige historier på vej, er jeg nødt til at svare, at det aner jeg ikke. For jeg har aldrig haft den opfattelse, at jeg havde skeletter i skabet, og har aldrig forsøgt at dække over nogen af mine handlinger. Det vil jeg heller ikke begynde at gøre nu. Og viser det sig, at jeg har begået fejl, er jeg også klar til at tage ved lære af dem.

Jeg ved ikke, hvad jeg kan gøre for at ændre det billede, der hersker lige nu, andet end at sige, at jeg er forfærdelig ked af det. Hvis I har nogen spørgsmål, må I spørge mig om alt, så vil jeg svare i tråden herunder.

Mange hilsner
Anna Mee

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: