Anna Mee-krigen forsætter: Ombudsmanden kigger på nye oplysninger

Nye artikler i sagen om tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev får nu ombudsmanden til at overveje, om Københavns Kommune skal lave en ny redegørelse

Anna Mee Allerslev er færdig i dansk politik, men sagerne fra Københavns Rådhus hænger stadigvæk ved den tidligere borgmester. Foto: Philip Davali
Anna Mee Allerslev er færdig i dansk politik, men sagerne fra Københavns Rådhus hænger stadigvæk ved den tidligere borgmester. Foto: Philip Davali

Den detroniserede tidligere borgmester Anna Mee Allerslev (R) kan nu se frem til, at Folketingets Ombudsmand måske vil granske hendes sag om inhabilitet yderligere.

Det sker efter BT i en række artikler har skrevet, at Øens Murerfirma stod for hovedenterprisen af Anna Mees lejlighed, og at de angiveligt skulle have betalt regninger for over 25.000 kroner for den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester.

I kølvandet på efterårets bryllups-sag krævede Ombudsmanden, at Københavns Kommune skulle undersøge Anna Mees habilitet i kommunale sager, der involverer murerne fra Amager og dets ejer Jan Elving, som hun tidligere har forklaret er en privat ven.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (RV) anser det for helt rimeligt, at hun og manden - i modsætning til de ca. 4000 andre par som hvert år bliver viet på Københavns Rådhus - kunne låne Hovedstadens mest attraktive og centrale festlokaler helt gratis. Foto: Anna Mee Allerslevs Facebook-profil Dansk politik Borgmesters fede fidus: Fejrede privat bryllup med 300 gæster på rådhuset

Og de nye oplysninger får nu Folketingets Ombudsmand til at overveje sagen på ny. Det sker selvom undersøgelsen, som advokatfirmaet Horten har lavet for kommunen, viste, at Anna Mee ikke var inhabil i sagen.

- Vi har bedt Københavns Kommune om en redegørelse i komplekset, og den skylder vi et samlet svar på. Men det er muligt, at vi inden da er nødt til at bede kommunen om flere oplysninger og redegørelser.

- Det kan jeg ikke vurdere endnu. Men vi vil naturligvis fra vores side afslutte sagen med en samlet reaktion, når vi er klar til det. I den forstand har man ikke hørt det sidste til sagen, siger Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, til Ekstra Bladet. (Artiklen forsætter under billedet)

Anna Mee Allerslev i en af de sidste stunder som borgmester i København, inden hun annoncerede, at hun trak sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester. Foto: Linda Johansen
Anna Mee Allerslev i en af de sidste stunder som borgmester i København, inden hun annoncerede, at hun trak sig som beskæftigelses- og integrationsborgmester. Foto: Linda Johansen

Nye detaljer
Anna Mee købte I 2016 en 234 kvadratmeter lejlighed på Østerbro med udsigt udover søerne.

Ifølge BT har Øens Murerfirma angiveligt stået for hovedentreprisen i forbindelse med totalrenoveringen af den tidligere borgmesters lejlighed. En opgave, der har kostet omkring 1,7 millioner.

Det fremgår af mails, fakturaer og budgetter, som BT er i besiddelse af.

Her skulle Øens Murerfirmas indehaver Jan Elving angiveligt også have betalt tre regninger på over 25.000 kroner for Anna Mee.

- Vi følger bestemt med interesse mediernes dækning af det her, men det er for tidligt at sige, hvordan vores undersøgelse ender. Nu ser vi blandet andet, hvad der kommer frem den næste tid i medierne, siger Folketingets Ombudsmand.

Politik Dyr exit for Anna Mee: Så meget koster bryllups-skandalen hende

Anna Mee benægter
Ekstra Bladet har prøvet at få en kommentar fra Anna Mee Allerslev, men hun er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

På Facebook, som har været den tidligere borgmesters foretrukne kanal til at ytre sig om sagerne, skriver hun:

'Fakta er, at der i det omtalte forlig var flere parter involveret, da den pågældende håndværker havde flere anklager. Det er privat, hvordan og hvorfor dette forlig blev udformet, som det gjorde. Men BT kan ikke dokumentere, at Øens Murerfirma uberettiget har betalt nogle regninger for os. Det har de selvfølgelig ikke, og BT kender ikke forliget og kan ikke dokumentere deres grove påstande', står der i opdateringen.

Til Ritzau afviser Allerslev, at der er noget at komme efter.

- Jeg vil ikke gå nærmere ind i mine private anliggende, men jeg kan sige, at det er faktuelt forkert, at Øens Murerfirma har lavet en totalrenovering af min lejlighed, skriver hun i en sms til Ritzau.

Anna Mee Allersler er blevet frikendt for inhabilitet. Foto: Philip Davali Politik Undersøgelse frikender Anna Mee for inhabilitet

Frikendt af kommunens advokater
Københavns Kommune satte gang i en intern undersøgelse, efter Folketingets Ombudsmand ville have dem til Anna Mees forhold til ejeren af Øens Murerfirma.

Kommunens faste advokatfirma, Horten, blev sat på sagen. Og de kunne midt i januar fortælle, at der var tale om et venskabeligt forhold mellem Anna Mee og Jan Elving baseret på en professionel kontakt. Men ikke et venskab, der kan føre til inhabilitet.

Ekstra Bladet ville gerne have hørt advokatfirmaet Horten til deres undersøgelse, men de har ingen kommentarer og henviser til Københavns Kommune.

Men heller ikke her er der megen information at hente, da de ikke vil kommentere på de nye oplysninger.

Anna Mee Allerslev (R) trak sig som beskæftigelsesborgmester og kommunalpolitiker 25. oktober. Men nu er hun blevet stemt ind i Københavns Borgerrepræsentation af vælgerne. Foto:ritzau/Philip Davali KV17 Vild udvikling: Anna Mee valgt mod sin vilje

91 kommentarer
Vis kommentarer