Anna Mees afløser vil nu også betale for fest

Den detroniserede Anna Mees væbner og afløser som leder af de radikale i København, Tommy Petersen, vil nu også betale penge for en fødselsdagsfest på rådhuset.

Tommy Petersen har ligesom sin forgæner Anna Mee lånt lokaler på rådhuset til en fødselsdag. Nu vil også han betale penge tilbage. Foto: Anthon Unger.
Tommy Petersen har ligesom sin forgæner Anna Mee lånt lokaler på rådhuset til en fødselsdag. Nu vil også han betale penge tilbage. Foto: Anthon Unger.
Følg Politik

Tommy Petersen og Anna Mee Allerslev er meget tætte. Og nu bliver de endnu tættere.

Den tidligere integrationsborgmester Anna Mee (R) har betalt over 65.000 kroner til københavnerne for lån af rådhuset. Nu vil afløseren Tommy Petersen (R) gøre slyngveninden kunsten efter. Han er også klar til at punge ud.

Tommy Petersen holdt i foråret sin 40 års fødselsdag på Københavns Rådhus. Og selvom det umiddelbart er inden for reglerne af lån af lokaler, så vil den nye radikale leder i København nu betale for lokalet.

- Jeg har nu bedt om at få en regning for arrangementet, siger Tommy Petersen.

Tommy Petersen benyttede sig af privilegiet at låne lokaler på rådhuset, som alle folkevalgte i København har. Det er ganske gratis, hvis det altså ikke er en privat fest, men derimod en officiel reception med samarbejdspartnere.

Ifølge Tommy Petersen var det ren forretning, og han havde til lejligheden inviteret 80 til 90 personer bestående af venner, familie, fagforeninger og andre organisationer.

(artiklen fortsætter under billedet)

 

Åbenbaring
Helt præcist holdt han fødselsdagsfesten i biblioteket på rådhuset i tidsrummet mellem klokken 15 og 17 den 10. marts i år.

Han forklarer selv, at han ikke skal betale for at låne lokalet. Men han er alligevel kommet på andre tanker.

- Jeg betalte selvfølgelig for al forplejning selv og alt andet på nær lokalet, som folk jo ikke gør, når de holder jubilæer eller runde arrangementer.

Det var først i dag, mere end et halvt år efter fødselsdagen og et godt stykke tid efter at Anna Mee betalte, at Tommy Petersen bad om en regning. Det er derfor uvist, hvor stort beløbet er.

- Igennem hele den her debat, der har været med Annas bryllupsreception og alt sådan noget, så har jeg også tænkt, at det var et underligt privilegie, derfor har jeg bedt om regning, forklarer han.

- Jeg syntes, at det har været en rigtig vigtig debat omkring brugen af rådhuset og om politikernes muligheder for sådanne ting her, siger Tommy Petersen.

En mailkorrespondance om fødselsdagen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, viser, at Tommy Petersen selv stod for 'vin, snacks og service/opdækning og bortskaffelse af affald'.

Anna Mee betalte 65.000 kroner tilbage for lån af lokaler til sit bryllup, og 17.316 kroner for forplejning til hendes 30-års fødselsdags-reception i 2014.

Den tidligere integrationsborgmester har ikke betalt for lokaler til sin fødselsdagsreception, som Tommy Petersen nu har tænkt sig at gøre.

Bakkede Anna Mee op
Tommy Petersen har kørt et særdeles tæt parløb med Anna Mee. Både professionelt og privat.

De to optræder sammen adskillige steder på sociale medier, hvor Tommy Petersen omtaler Anne Mee som sin ’smukke ven’.

Han har også været hendes væbner i det stormvejr, hun har været i gennem de seneste par uger, hvor de sideløbende også har ført valgkamp sammen.

Da en anden radikal kandidat, Randi Hjortholm, i weekenden – før Anna Mees afgang – meldte sig på banen og offentligt undsagde den radikale borgmester, var Tommy Petersen også straks på banen og bakkede vennen op i medierne.


Onsdag valgt Anna Mee Allerslev at trække sig.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind