Anne røg ud af dagpengesystemet: Jeg er ikke doven

Den 46-årige kvinde mistede for to uger siden sine dagpenge. På trods af sine tre uddannelser kan hun ikke få et job

Er du enig med Anne? Se klippet ovenover. (Foto: Lasse Brøndal)

Selv om Anne Bonde er uddannet grafiker, teknisk designer og social- og sundhedshjælper står hun hver morgen op klokken seks til endnu en dag uden et arbejde.

Og for blot 14. dage siden mistede hun sine dagpenge, fordi hun har gået arbejdsløs i to år. Men det er ikke med sin gode vilje, at Anne Bonde går arbejdsløs:

– Min oplevelse af overgangen er frustration og magtesløshed. Jeg ønsker ikke at gå arbejdsløs, og jeg gør alt for at komme ud af det, men jeg er hele tiden bagud på point, når jeg kommer til en jobsamtale, fordi jeg skal forsvare, at jeg har gået arbejdsløs så længe, siger Anne Bonde.

– I starten kom jeg til mange jobsamtaler, men jo længere tid man går arbejdsløs, jo mere mister man sin selvtillid, og jo sværere bliver det at få et job, fortsætter hun.

Hun har flere gange forsøgt at uddanne sig noget mere for at få et arbejde.

– Oprindeligt var jeg uddannet grafiker, men da jeg var færdig med barsel, var hele branchen vendt på hovedet. Så prøvede jeg at uddanne mig som grafiker for at få et job, men det har heller ikke hjulpet. Selv om jeg søger inden for alle mine tre uddannelser, er der ikke noget at få, siger hun.

Hun ønsker, at politikerne åbner for, at arbejdsløse kan tage mere efteruddannelse:

– Man har stort set kun mulighed for at lære at skrive ansøgninger og lave et CV. Jeg kunne godt ønske mig, at der var mulighed for få nogle redskaber til at tackle den usikkerhed, der opstår, og så ville det være godt, hvis man kunne efteruddanne sig, så man fagligt også er opdateret.

Er du enig med Anne? Se klippet ovenover

122 kommentarer
Vis kommentarer