Antal af asylansøgere falder

Fredag, lørdag og søndag bød overordnet ikke på stigninger i antallet af asylansøgere i Danmark

Antallet af både unge og voksne asylansøgere ser ud til at være for nedadgående ifølge Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. (Foto: Philip Davali)
Antallet af både unge og voksne asylansøgere ser ud til at være for nedadgående ifølge Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. (Foto: Philip Davali)

Ifølge tal fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet er antallet af asylansøgere faldet henover de sidste tre dage.

Asyltallene fortsætter således med at være væsentlig lavere end i dagene lige efter, at den midlertidige grænsekontrol blev indført. Det viser den daglige opgørelse fra Udlændinge,- Integrations- og Boligministeriet.

Se også: Sverige er klar til at ophæve grænsekontrol

Ifølge de senest opdaterede tal for antallet af asylansøgere i Danmark, søgte 45 personer asyl fredag, 67 personer lørdag og 30 personer søndag.

Det er markant færre end på de to første dage med grænsekontrol, hvor 108 og 158 søgte asyl.

Se også: Få asylansøgere kan føre til ophævelse af grænsekontrol

På samme måde viser tal fra ministeriet, at antallet af uledsagede, mindreårige asylansøgere i november toppede med 480, mens der i december 'kun' var 350 og i første uge af januar registreredes omkring 80, hvilket vil svare til et tal for hele måneden på 320, såfremt tendensen fortsætter.

Tallene er dog forbundet med stor usikkerhed, da der dagligt er revisioner af den foregående dags opgørelse.

Allerede tirsdag konkluderede justitsminister Søren Pind (V) med baggrund i tallene, at grænsekontrol førte til flere asylansøgninger.

Han har siden afvist at udtale sig om emnet med henvisning til, at det sorterer under udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere