Antallet af familiesammenføringer vil stige markant i år

Særligt flygtninge fra Syrien får deres familier til Danmark.

Antallet af familiesammenføringer bliver højere i 2015 end hidtil ventet, skriver Jyllands-Posten.

Det skyldes især, at flygtninge fra Syrien trækker flere familiemedlemmer med sig end ved tidligere flygtningestrømme, og at en meget stor del af det seneste års asylstigning kommer fra netop Syrien.

Udlændingestyrelsen har opgjort, at syriske flygtninge i gennemsnit har søgt om at få 1,4 familiemedlemmer - ægtefæller og børn - til Danmark.

Da stort set alle syrere ifølge styrelsen får ja til familiesammenføring, bliver for eksempel 1000 syriske flygtninge til op mod 2400 personer i alt. I år har 3329 syrere foreløbig søgt familiesammenføring, skriver Jyllands-Posten.

Styrelsen oplyser, at "den stigende andel af syrere er med til at trække faktoren generelt for familiesammenføring opad".

En aktindsigt fra Statsministeriet viser, at regeringens økonomiudvalg i januar fik at vide, at myndighederne regner med "cirka 11.000 forventede opholdstilladelser som følge af familiesammenføring svarende til en fordobling af tidligere udmelding".

Asylchef i Røde Kors Anne la Cour forklarer, at syrerne oftere har behov for at søge familiesammenføring end tidligere flygtningegrupper.

- Mændene er ofte flygtet alene, fordi flugten er farefuld og dyr, og de har efterladt kone og børn i nærområderne, siger asylchefen til avisen og peger på, at de afghanske flygtninge ofte var unge, ugifte mænd, som flygtede for at undgå Taliban.

Venstre kritiserer over for Jyllands-Posten regeringen for det stigende antal familiesammenførte, mens Socialdemokraterne mener, at der er styr på det, og at "vi kan få det til at fungere."

29 kommentarer
Vis kommentarer