Apanage-opgør: Ny Venstre-mand vil fjerne Alexandras støtte

Venstres folketingsmedlem Jan E. Jørgensen bakker op om partifællen Jakob Engel-Schmidt i opgøret med Alexandras apanage

(Foto: Jonas Olufson/Anita Graversen)
(Foto: Jonas Olufson/Anita Graversen)

Venstres ligestillingsordfører Jakob Engel-Schmidt står ikke alene i sit opgør med grevinde Alexandras apanage på 2,3 millioner kroner årligt.

Grevinde Alexandras apanage er igen til debat (foto: Jonas Ulufson) Dansk politik Venstres ligestillingsordfører: Tag apanagen fra Alexandra

Engel-Schmidt får nemlig opbakning fra sin kollega i Venstres folketingsgruppe, EU-ordfører Jan E. Jørgensen.

Venstre-manden understreger således over for Ekstra Bladet, at det efterhånden er på tide at se nærmere på Alexandras apanage:

– Når prinserne bliver store, så er det godt nok svært at argumentere for, at hun stadig skal have apanage – især i den størrelsesorden, siger Jan E. Jørgensen.

Fatter det ikke
Det var i programmet 'Annejagt' på Radio24syv, at Jakob Engel-Schmidt indledte apanage-opgøret:

- Normalt er det sådan, at man som borgerlig ikke må sige noget negativt om kongehuset, sagde Jakob Engel Schmidt og fortsatte:

- Men jeg er nødt til at sige, at jeg simpelthen ikke fatter det, lød hans reaktion på spørgsmålet om det rimelige i, at Alexandra får 2,3 millioner kroner om året i apanage.

- Vi er vel i en situation, hvor vi er nødt til at kigge på det. Det kan ikke være rigtig, at man tjener 2,3 millioner kroner på at lave ingenting, sagde Jakob Engel-Schmidt og konstaterede:

- Stod det til mig, blev den sløjfet ved næste finanslov.

Dansk politik Alex' apanage skaber blåt slagsmål: 'Det lugter af populisme'

Disse udtalelser fik Jan E. Jørgensen til taster på Twitter, hvor han erklærede sig helt enig med Engel-Schmidt. De to Venstre-politikere indgår i et såkaldt klynge-samarbejde på Christiansborg.

Herunder kan du se Jan E. Jørgensen tweet:

209 kommentarer
Vis kommentarer