Mette F: Jeg beklager papirrod

Mette Frederiksen sender undskyldning til beskæftigelsesudvalg, efter hun ikke kunne overholde tidsfrist. Undskylder sig med 'tekniske problemer'.

Mette Frederiksen har beklaget sin fristoverskridelse til beskæftigelsesudvalget. (Foto: René Schütze)
Mette Frederiksen har beklaget sin fristoverskridelse til beskæftigelsesudvalget. (Foto: René Schütze)

Beksæftigelsesminister Mette Frederiksen beklager, at hun ikke kunne overholde tidsfristen for at fremsende 92 spørgsmål til beskæftigelsesudvalget midt i de hektiske forhandlinger om indgrebet i lærerkonflikten. Det fremgår af et brev, som ministeren har fremsendt, efter hendes udvalgskolleger fra hele det politiske spektrum truede med at klage over ministeren.

Medlemmer af udvalget har særligt kritiseret, at Mette Frederiksen tog hjem, inden arbejdet var færdigt.

Mette Frederiksen er St. Bededagsmorgen indkald til åbent samråd i udvalget, hvor hun skal forklare fristoverskridelsen, der gjorde, at udvalget ikke tids nok har kunnet afgive en betænkning om lovindgrebet til Folketinget. Af samme grund er mødet i Folketingssalen udsat til kl. 13.00. Foran udvalgslokalet måtte ministeren også offentligt beklage overskridelsen.

- Der er nogle spørgsmål, der er blevet sendt over tidsfristen. Og det har jeg beklaget.

- De siger, du gik hjem?

- Ej, altså; alle de der gisninger... Vi har besvaret næsten 100 spørgsmål i løbet af natten. Så har der været en tidsfrist, vi ikke kunne overholde allerede i aftes, desværre. Og det har jeg beklaget over for udvalget. Der skal selvfølgelig dels være ordentlig kommunikation, dels skal tidsfrister selvfølgelig overholdes.

Se også: Klage på vej over minister: Mette F. sendt hjem midt i udvalgskaos

- Hvad har problemet konkretværet?

- Der har både været tekniske problemer. Og så har der været nogle af spørgsmålene, det har taget længere tid at besvare end andre.

- Nu siger du tekniske problemer. Er det ikke lidt som at sige 'hunden har spist mine lektier'? Det er der jo ikke mange elever, der normalt får opbakning til ude i skolerne.

- Jeg ved ikke så meget om hunde, der spiser papir. Men jeg ved, at der godt kan opstå tekniske problemer, når der i ministerier både skal laves beregninger - og der har været konkrete problemer ift. at oversende nogle spørgsmål, som egentlig var besvaret, til Folketinget.

Mette Frederiksen vil senere i dag være til stede under både 2. og 3. behandling af lovindgrebet i Folketingssalen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen