LIVE: Her får Helle det hedt i dag

Helle Thorning bliver mødt af vrede lærere og fløjtende tilhørere, når hun tager på 1. maj-turné

FØLG 1. MAJ LIVE PÅ EKSTRA BLADET HELE DAGEN - Vi følger Helle Thorning, Bjarne Corydon, Mette Frederiksen, Annette Vilhelmsen... og de andre

Nok har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) droppet at holde 1.maj-tale i Fælledparken. Men det betyder ikke, at hun kan se frem til en rolig kampdag.

For rundt omkring i landet, hvor hun holder tale i løbet af i dag, er der lagt i kakkelovnen til en hed velkomst – ikke mindst i Århus, hvor skolerne holder lukket d. 1. maj.

Det betyder, at tusindvis af vrede lærere har tænkt sig at troppe op, når Thorning taler på Tangkrogen, hvor de vil markere deres utilfreds med regeringens indgreb i lærerkonflikren.

- Vi har lavet sure smilies, som vi vil vise op mod statsministeren. Vi forestiller os, at der er rigtig mange, som holder den sure smiley op, så hun taler mod et nogle skuffede mennesker, siger formanden Århus Lærerforening, Søren Aakjær, til Ekstra Bladet.

- Vi er 2500 lærere her i Århus, og vi ved, at der også er folk fra BUPL, FOA osv, der støtter op om arrangementet. Jeg tror, at der kommer rigtig mange til 1. maj i år, fortsætter han.

Vender ryggen til
Det er imidlertid ikke blot sure smilies, der vil møde Thorning, når hun går på talerstolen i provinsen. Statsministeren vil også blive mødt af larm samt ryggene på utilfredse vælgere, når hun går på talerstolen.

Der fortæller Morten Holck, der er talsmand for Facebook-gruppen ’Vi vender ryggen til regeringens politik’, som har næsten 1500 medlemmer.

- Vi har besluttet, at vi vil lave en aktion, hvor vi vender ryggen til Helle Thorning, når hun skal tale. For at det bliver endnu klarere udtrykt, så har vi røde T-shirts på, og der vil være fløjter.

Morten Holck fortæller, at aktionen bl.a. vil løbe af stabelen, når Thorning taler i Odense, Randers, Århus og Aalborg. Og han forventer en bred opbakning blandt tilhørere.

- Der er rigtig stor frustration og vrede over en bred kam – helt ude fra venstrefløjen og langt ind i de radikale, siger han og fortsætter:

Intet kasteskyts

- Vi vil sende et signal til regeringen om, at vi ikke er tilfredse med den socialt ubalancerede politik, der bliver ført, og som tager fra de fattige og giver til de rige.

Thorning skal dog ikke frygte, at aktionen vil føre til, at hun blive ramt af æg, når hun står på scenen.

- Vi går ikke ind for voldelige og ulovlige midler. Vi støtter ikke op om, at nogle begynder at kaste med noget, slår Morten Holck fast.

0 kommentarer
Vis kommentarer