Annonce:
Annonce:

Rød rædselsdag

Tomatkast og bare baller er blandt de 'angreb', der har været på statsministerens taler. Fire er indtil nu anholdt på dagen, hvor også Bjarne Corydon, Annette Vilhelmsen og Frank Jensens taler er saboteret.

Annonce:
Følg Politik

FØLG 1. MAJ LIVE PÅ EKSTRA BLADET HELE DAGEN - Vi følger Helle Thorning, Bjarne Corydon, Mette Frederiksen, Annette Vilhelmsen... og de andre

Yderligere en mand er nu anholdt efter at have forsøgt at sabotere særligt statsministerens 1. maj.

En ældre mand forsøgte at forcere scenen i Aalborg, hvor Helle Thorning netop har holdt sin sidste tale. Efter en længere kamp blev manden slæbt væk og lagt på gulvet i et af politiets salatfade. En anden blev tilbageholddt af politiet, da han kastede blå roser efter Helle Thorning.

Se hvor galt det gik i Aalborg i videoen herover

Annonce:

Ved samme arrangement blev der igen kastet med tomater efter statsministeren. Hun blev dog ikke ramt. Det gjorde til gengæld en af hendes PET-vagter, der blev helt rød på brystet.

Tidligere i dag er tre mand anholdt på det, der har udviklet sig til en rædselsdag for de røde regeringspartier, og i alt er fire mand anholdt af politiet efter angreb på Helle Thorning.

I Randers blev to mand slæbt væk af politiet. Det skete, da statsministeren holdt tale til et LO-arrangement. Den ene af de anholdte kastede en tomat efter statsminister Helle Thorning. Den anden trak sine bukser ned og viste Helle Thorning sine bare baller.Begge er nu anholdt, ligesom en kasse tomater angiveligt er beslaglagt.

Annonce:

Men de massive protester begyndte allerede, da statsministeren indtog scenen i Tangkrogen i Aarhus klokken 14.10. Her forsøgte Helle Thorning at holde sin femte tale. Det ødelagde en mængde af de fremmødte dog helt og aldeles. De piftede og fløjtede i medbragte fløjter, så det var umuligt at høre, hvad der blev sagt fra talerstolen. Her kunne den socialdemokratiske formand se et væld af skilte med sure smileyer, der blev holdt op i forsamlingen.

Fire anholdt for angreb mod statsministeren

Da statsministeren forlod talerstolen blev en mand anholdt, fordi han havde skudt vand på Helle Thorning med en stor vandkanon.

Stort set samtidig måtte den socialdemokratiske overborgmester for København indstille sin tale i Fælledparken. Protesterne, buhråbene og larmen fra menneskemængden var ganske enkel så overvældende, at man intet kunne høre fra overborgmesteren.

Heunicke: Respektløse fjolser

Senere holdt Frank Jensen dog en kort tale - indhyldet i røg fra en røgbombe og med en konstant og højlydt protest fra forsamlingen. Desuden forsøge nogen i mængden at ramme ham med æg. Uden held. Ekstra Bladets udsendte beskriver stemningen foran scenen som rendyrket hadsk.

Også Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og SF's Annette Vilhelmsen blev mødt af den onde stemning i Fælledparken. Værst gik det ud over Annette Vilhelmsens forsøg på at få sit budskab igennem.

Related content

Annonce:

Heller ikke finansminister Bjarne Corydon (S) undgik protester, da han besøgte Vojens. Her måtte han tale til en mur af menneske-rygge. En stor del af tilhørerne havde vendt sig om, for at protestere mod finansministeren og regeringens indgreb i lærerkonflikten. Bjarne Corydons tale blev afbrudt flere gange af buhråb og protester.

Hånlig latter og buh-råb mod Corydon

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: