Hidsig Krarup til minister: Du er barnlig

Debatten omkring - og nu også med - Marie Krarup fortsætter efter kritik fra to ministre

Marie Krarup svarer Pia Olsen Dyhr igen (Foto: Liv Høybye / Polfoto)
Marie Krarup svarer Pia Olsen Dyhr igen (Foto: Liv Høybye / Polfoto)

Maori-debatten har efterhånden udviklet sig til lidt af en føljeton efter, at Marie Krarup igen åbnede op for debat-posen på Facebook i morges. Hendes udtalelser om 'frugtbarhedsreligioner' fik handelsminister Pia Olsen Dyhr til at kalde det 'absurd.' Samtidigt kritiserede miljøminister Ida Auken Krarup for ikke at stille op til debat - og for ikke at ville svare på pressens spørgsmål. Det fik Marie Krarup ud af busken på Borgen:

LÆS:

Minister efter ny Krarup-ballade: Det er absurd
LÆS: Krarup i maori-flyverskjul: Vil ikke svare på spørgsmål

- Pia Olsen Dyhr kalder det absurd og er træt af at rydde op efter dig hele tiden. Hvad siger du til det?

- Det er meget underligt. Jeg synes, det er barnligt. Hvis ikke vi kan have en kulturdebat i Danmark, hvad er det så for et totalitært system, som Pia Olsen Dyhr går ind for? Skal vi afskaffe ytringsfriheden? Må vi ikke kritisere islam? Må vi ikke kritisere buddisme? Hvor er vi henne? Må vi kun sige ’hurra’ for Pia Dyhr?, siger Marie Krarup.

- Hvorfor vil du ikke stille op til debat?

- Jeg vil meget gerne stille op til debat. Jeg vil bare ikke tale mere om maori-sagen for det kan jeg se, bliver totalt misforstået. Jeg har skrevet et svar til Ida Auken på kronikken i Berlingske, som jeg håber det kommer i i morgen

Jeg bliver misforstået
Tidligere på dagen forsøgte ekstrabladet.dk at få svar fra Marie Krarup på spørgsmål i den såkaldte 'maori-debat.' Her holdt hun fast i, at hun kun ville udtale sig via Facebook - og det holder hun fast i.

- Hvorfor vil du ikke snakke om maori?

- Jeg kan se, at det bliver misforstået. I den sag har jeg lagt alt, hvad jeg har at sige ud på Facebook. Og det er jo allerede blevet misforstået rigtig meget, så hvorfor tage den igen? De må tænke, hvad de vil, siger Krarup og uddyber:

- Den debat, jeg forsøgte at pege på, er en generel debat om den danske kultur, og hvad vi skal gøre. Jeg er helt enig med Ida Auken i, at man skal gøre noget. Jeg mener, at vi skal samle os. Vi skal lave en analyse af, hvad vestlig kultur er, og finde ud af, hvilke kerneværdier vi har. Der mener jeg, at den politik som SF og Radikale står for er skadelig. De mener, at man skal vige, man skal afskaffe frikadellerne og flæskestegen i børnehaven, når der er andre, der synes det. Jeg er helt uenig med Ida Auken der. Vi skal stå fast på vores vestlige kultur som først og fremmest er kristendommen.

- I morges er du igen ude med et angreb, hvor du langer du efter ’frugtbarhedsreligioner’ som jo også er maorierne – hvorfor fortsætter du, hvis du ikke vil svare på spørgsmål?

- Jamen, det er fordi, det bliver misforstået…

Multi-kulti-politik
- Men du forsætter selv?

- Men der er ingen grund til at tale om maorier – lad os tale om asatro. Det bliver misforstået, fordi det bliver en debat om noget andet. Om et oprindeligt folk kontra et ikke oprindeligt folk. Derfor har jeg skrevet et debat indlæg, der hedder ’Tak til Ansgar og Biskop Poppo’. Jeg er så glad for, at jeg ikke lever i en asa-frugtbarhedsreligion, der også var meget præget af frugtbarhed og ritualer, og hvor der også var fallossymboler. Jeg er glad for, at vi blev kristne og blev drejet ind i den vestlige kultur, siger Marie Krarup og uddyber:

- Asatro er bestemt ikke nogen trussel i dag - og det er maorierne da heller ikke. Det der er problemet er, at der kan være andre af de kulturer, som vi så velvilligt giver plads til, fordi vi har en multi-kulti vision, som kan være en gøgeunge, der skubber andre ud. Det er det, der er problemet. Asatroen og maorierne er ikke problem. Det er bare symboler på, at vi fører en multi-kulti-politik.