Politikere bør tale om PET's nye offensive rolle

Tidl. PET-leder efterlyser en åben diskussion om PET's operationer på Den Arabiske Halvø. Tavsheden er uværdig

Nye afsløringer af en hemmelig aktion udført af Politiets Efterretningstjeneste i Yemen fortæller muligvis en større historie:

Nemlig at PET er begyndt at spille en offensiv rolle i bekæmpelsen af terror langt væk fra Danmarks grænser.

Det mener den tidligere operative chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, der reagerer på de oplysninger, som Jyllands-Posten har fremlagt søndag.

- Det er radikalt nyt, hvis PET deltager i forsøget på at opspore mistænkte terrorister, som bagefter udsættes for droneangreb, siger han til Ritzau.

Bonnichsen understreger, at der ikke er fremlagt klare beviser, men at en række indicier tyder på, at PET har samarbejdet med CIA om at opspore mistænkte terrorledere.

- Lad os få en åben diskussion om, hvad det er, vi deltager i. Om PET er udviklet til at optræde som en offensiv efterretningstjeneste ude i den store verden og ikke længere bare er en kontra-efterretningstjeneste, der opererer på dansk jord, siger han.

Han henviser til, at Danmarks militær i mere end 10 år været særdeles udfarende i forsøget på at stoppe terror og pirater.

- Vores unge har været udsendt til at bekæmpe terror i Irak og Afghanistan, og der er også piratindsatsen ud for Somalias kyst, siger Bonnichsen og fortsætter:

- Hvad er forskellen på at sende folk til Afghanistan, hvor potentielle fjender og terrorister er blevet dræbt, og så medvirke til at sende droner i hovedet på mistænkte terrorister på De Arabiske Halvø?

Det sidste er ifølge Hans Jørgen Bonnichsen 'et radikalt nybrud i forhold til dansk retstradition, hvor vi siger, at ingen er skyldig, før de er dømt af en domstol'.

PET har tidligere afvist, at man deltager i drab på civile, og i øvrigt er der tavshed om operationer.

Men den officielle tavshed også fra politikerne er uværdig i forhold til strømmen af belastende afsløringer, mener Bonnichsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere