Corydons højre hånd undsagde dansk model

Finansministeriets departementschef har givet udtryk for, at den danske model er træg og besværlig

(Polfoto/Jens Dresling)
(Polfoto/Jens Dresling)

Lærernes forhandlere har ikke alene været oppe mod de absolutte topfigurer i KL og regeringen i lærerkonflikten.

Alt tyder på, at også toppen af regeringens - officielt neutrale - embedsværk har været en modspiller.

Således gav Finansministeriets øverste embedsmand, departementschef David Hellemann, allerede i 2011 udtryk for stærk frustration over indretningen af den danske arbejdsmarkedsmodel. Det fortæller en række kilder til Politiken.

Hans udtalelser faldt på et møde i Forum for Offentlig Topledelse, hvor departementschefen er bestyrelsesformand for et halvt hundrede offentlige topchefer.

Ifølge flere tilstedeværende gav topembedsmanden udtryk for, at systemet med centrale forhandlinger var trægt og gjorde det alt for besværligt at modernisere den offentlige sektor.

- Hellemann udtalte sig stærkt kritisk om den danske model, siger en af de tilstedeværende til Politiken.

- Hele forhandlingssystemet med, at man centralt skal forhandle med fagforeningerne var han kritisk over for. Under indtryk af, at det havde været svært at rokke gymnasielærerne i 2011, siger kilden.

David Hellemann skriver i en mail til Politiken om sin skepsis over for 2011-resultatet:

- Som jeg husker det, sagde jeg noget i stil med, at de netop overståede overenskomstforhandlinger i 2011 viste, hvor svært det var at modernisere den offentlige sektor, og at den danske model for så vidt angår det offentlige arbejdsmarked har den helt særlige udfordring, at lønstigninger gives automatisk og derfor ikke er en reel del af forhandlingerne, skriver han.

Departementschefen skriver videre, at han 'grundlæggende mener, at den danske model er den rigtige og den bedste model for regulering af arbejdsmarkedet'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere