Enhedslisten: Derfor vil vi i EU-Parlamentet

Enhedslisten planlægger at stille op til EU-parlamentetsvalget næste år

Per Clausen er et af de fremtrædende medlemmer af Enhedslisten, der går ind for, at partiet skal stille op til næste europa-parlamentsvalg (Foto: Jakob Jørgensen/Polfoto)
Per Clausen er et af de fremtrædende medlemmer af Enhedslisten, der går ind for, at partiet skal stille op til næste europa-parlamentsvalg (Foto: Jakob Jørgensen/Polfoto)

Når der skal sættes kryds på stemmesedlen til europa-parlamentsvalget i 2014 vil der måske være ét parti mere på stemmesedlen.

Enhedslisten har annonceret, at partiet har fremskredne planer om at stille op til næste valg til EU-Parlamentet.

Formand for Enhedslistens folketingsgruppe, Per Clausen, forklarer, hvorfor Enhedslisten nu går Folkebevægelsen mod EU i bedene, som partiet hidtil har anbefalet at stemme på til EU-parlamentsvalg.

-Hvilken forskel gør det, at Enhedslisten stiller op til EU-parlamentsvalget, når vi også har Folkebevægelsen mod EU?

- Ved selv at stille op til EU-Parlamentet i valgforbund med Folkebevægelsen mod EU, kan vi sikre os, at vi får venstreorienterede EU-modstandere ind i parlamentet. Jeg er ikke sikker på, at Folkebevægelsen mod EU kan samle stemmer nok til komme ind næste gang, siger Per Clausen til ekstrabladet.dk.

-Prøver I at overføre jeres vælgeropbakning herhjemme til øget indflydelse i EU?

- Vi bruger vores øgede opbakning til at sikre, at der er EU-modstandere i EU-Parlamentet. Vi skal sikre os, at vores opbakning ikke går til spilde ved det kommende valg (til EU-Parlamentet red.).

Læs også:

Se også: Enhedslisten presser Folkebevægelsen mod EU

Per Clausen har ikke lyst til at uddybe, hvilke forskelle der er mellem Folkebevægelsen mod EU og Enhedslisten i EU-Parlamentet.

- Vi kan appellere til nogle vælgere, som Folkebevægelsen mod EU har svært ved at appellere til, og samtidig kan Folkebevægelsen appellere til nogle vælgere, som vi har svært ved at appellere til, siger Per Clausen.

Folkebevægelsen bliver ikke kvalt
Enhedslisten mener ikke, at de kommer til at kvæle den lidt trængte Folkebevægelse, der har haft nedgang ved de senere EU-parlamentsvalg. Derimod går de efter at maksimere begge parters indflydelse, siger Per Clausen.

Læs også: Se også: Europa på vej mod alderdomskrise Europa på vej mod alderdomskrise

Beslutningen om, hvorvidt Enhedslisten stiller op til EU-parlamentsvalget, skal først til en vejledende urafstemning og derefter skal den vedtages på partiets årsmøde sidst i april. I partiets bagland er ikke alle begejstrede for idéen, og det er derfor ikke sikkert, at det bliver vedtaget.

EU-parlamentsvalget finder sted i juni 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere