Borgerlige kræver skattefri pasning under lockout

De Konservative og Liberal Alliance kræver, at forældre slipper for skattesmæk for børnepasning under lockout

Hverken Liberal Alliance eller de Konservative vil acceptere, at lockout-ramte forældre får et skattesmæk, hvis de gennem deres arbejde får sørget for børnepasning.

Læs også:

Se også: LA kræver skattefri børnepasning under lockout

Og begge partier vil nu have skatteminister Holger K. Nielsen (SF) på banen.

- Lockout-ramte forældre skal naturligvis ikke straffes med skattesmæk, fordi de får tilbudt børnepasning af arbejdsgiveren, siger de Konservatives Brian Mikkelsen.

- Skat skal lave en undtagelse, og ikke ligestille pasning med andre personalegoder, siger han og tilføjer:

- Virksomhederne ikke skal ende med bødestraf, fordi man ikke får indberettet hjælpen til skat. Mange familier er i forvejen bekymrede over slutningen på påskeferien, hvis lockouten bliver en realitet, siger Brian Mikkelsen.

- Hvis man så samtidig beskattes, fordi ens arbejdsplads er villig til at hjælpe med børnepasning, så bliver situationen da helt grotesk.

Samme toner lyder fra Liberal Alliance:

- Det er ganske enkelt urimeligt at straffe forældrene, når de i samarbejde med deres arbejdsgiver selv finder en løsning på et problem, som egentlig er statens - nemlig at der ikke er undervisning i folkeskolen, siger partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi må sikre, at ingen forældre bliver ramt af et skattesmæk på grund af det her, siger han.

Lockouten træder i kraft den 2. april, med mindre der sker indtil flere mirakler ved forhandlingsbordet mellem landets kommuner og Danmarks Lærerforening.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere