Ny måling: Helle mister fortsat støtte

Socialdemokraterne er for tredje gang mindre end Dansk Folkeparti, viser en ny vælgermåling fra YouGov

Foto: AP
Foto: AP

For intet mindre end tredje gang har Socialdemokraterne lavere opbakning end Dansk Folkeparti i en måling, som YouGov har foretaget for metroXpress.

Socialdemokraterne står til historisk lave 15,7 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti fortsætter sin fremgang og står til 18,2 procent, skriver mx.dk.

Ifølge valgforsker Rune Stubager, Aarhus Universitet, er det et hårdt slag for det gamle arbejderparti - særligt fordi Helle Thorning-Schmidt (S) og co. ikke er færdige med at træde de røde vælgere over tæerne endnu.

- Vi står over for et regeringsindgreb i konflikten mellem lærerne og kommunerne, siger han til metroXpress og fortsætter:

- Og blandt de offentlig ansatte kernevælgere vil det blive opfattet som både et angreb på den danske model og som en spareøvelse, der skal tvinge lærerne til at undervise mere for den samme løn.

Det er ingen nyhed, at Socialdemokraterne i den seneste tid har taget et ordentligt dyk i landets vælgermålinger, og katastrofekursen var da også tydelig i den seneste vælgermåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Målingen viste søndag, at Socialdemokraterne fik støtte fra 17,7 procent af danskerne og dermed tabte næsten tre procentpoint siden februar med kun 31 mandater.

Det er 13 færre end ved valget.

På den borgerlige fløj stormede Dansk Folkeparti frem og vandt således to procentpoint siden seneste måling. Dog forblev DF i Voxmeters måling mindre end Socialdemokraterne med 29 mandater.

Hvis der var valg i dag, ville der - ifølge YouGovs måling - blive tale om en jordskredssejr til Lars Løkke Rasmussen (V), som ville rykke ind i Statsministeriet med 105 blå mandater i ryggen mod rød bloks nu 70 mandater.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere