Anklage: Corydon misinformerede Folketinget

Enhedslisten og Venstre anklager nu Bjarne Corydon for at have misinformeret om akut-tal

Bjarne Corydon anklages for at have misinformeret Folketinget om akuttal. (Foto: Simon Fals/Polfoto)
Bjarne Corydon anklages for at have misinformeret Folketinget om akuttal. (Foto: Simon Fals/Polfoto)

En mailkorrespondance mellem embedsmænd i Finansministeriet og Beskæftigelsesministeriet viser, at Finansministeriet med Bjarne Corydon (S) i spidsen har bedt Mette Frederiksens beskæftigelsesministerium om at ’sidde på’ de nye og højere tal for antallet af personer, der ville miste deres dagpenge frem mod 1. juli 2013.

Det fremgår af en aktindsigt, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

I e-mailen fra en chefkonsulent i Finansministeriet til en kontorchef i Beskæftigelsesministeriet den 10. december 2012 står der om tallene: 'Derudover vil min anbefaling være, at man sidder på tallene en stund, indtil de centrale medlemmer af regeringen har set dem'.

Læs også:

Se også: Finansministeriet vidste alt om dagpenge-skandale

Læs også:

Se også: Mette skjulte akutfiasko

Enhedslisten ser rødt
Det har fået Enhedslistens Frank Aaen til at anklage Corydon for at misinformere Folketinget forud for de vigtige forhandlinger om finansloven, der blev vedtaget i Folketinget 19. december.

På samrådet om sagen 20. marts afviste finansministeren, at man havde forsøgt at hemmeligholde tallene. Men Frank Aaen er ikke enig.

- Det er ikke i overensstemmelse med sandheden.

- Der er ingen garanti for, at dette ikke får konsekvenser for ministrene, siger Frank Aaen til Jyllands-Posten.

Han peger på, at Enhedslisten kunne have presset regeringen til at lempe dagpengereglerne, hvis de havde kendt de nye tal, før de lavede en finanslovsaftale med regeringen.

Læs også:

Se også: Engell: En forfærdelig møgsag

Også Venstres finansordfører, Peter Christensen, mener, at regeringen har vildledt Folketinget.

- Aktindsigten viser jo, at Finansministeriet har pålagt Beskæftigelsesministeriet at sidde på tallene. Det interessante er, om det er en melding, der stammer fra finansministeren, siger han til Jyllands-Posten.

I et skriftligt svar til Jyllandsposten skriver Bjarne Corydon: 'Jeg har ikke givet nogen pålæg om hverken det ene eller andet i den her sag'. Han anerkender dog, at mailen kan 'misforstås'.

Den 15. og 16. marts afslørede Ekstra Bladet, at både Finansministeriet og Beskæftigelsesministeriet var bekendt med de nye og alarmerende høje tal for udfaldstruede ledige i godt en måned før tallene kom frem i offentligheden.

Læs også:

Se også: Mette F: Erkender, at hun skjulte sandhed i 24 dage

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere