S-ordfører: Venstre er svag overfor banderne

Socialdemokraterne er ikke imponerede af Venstres forslag til bekæmpelse af bandekriminaliteten

Det er så langt fra næsegrus beundring, der præger Socialdemokraternes modtagelse af Venstres nye forslag til bekæmpelsen af skydegale bander.

Faktisk er Venstre decideret svage, når det gælder om at sætte hårdt mod hårdt overfor banderne, siger Socialdemokraternes retsordfører, Ole Hækkerup.

- Alle forslag, der kan gøre noget mod banderne, ser vi positivt på. Men jeg er ikke særlig imponeret af det. Jeg synes, man skruer sig meget højt op, men i virkeligheden er man svag overfor banderne, siger Ole Hækkerup.

Læs:

Se også: Hårdt mod hårdt: Sådan vil Venstre bremse banderne

- Jeg ville foretrække, hvis Venstre ville støtte vores forslag om at udvide brugen af hemmelige ransagninger, som vi havde til behandling i folketingssalen i sidste uge. Men det var de imod. Det er ikke imponerende, lyder skudsmålet.

En del af Venstres forslag går ud på at flytte et ikke nærmere defineret antal politifolk fra jagten på færdselssyndere på to- og fire hjul til jagten på bandefolk.

Men det er en åben dør, der sparkes ind her, siger Ole Hækkerup.

- Det gør politiet allerede i dag. Vi har haft mange hundrede betjente i sving med at lave ransagninger og razziaer, og det er jo netop udtryk for, at politiet prioriterer rigtigt, og allerede gør det, Venstre foreslår.

Det samme gælder den stramning af udvisningsreglerne, der ligeledes er en del af det store oppositionspartis forslag. Ifølge Venstre skal kriminelle udlændinge udvises, men mindre det "med sikkerhed" strider mod internationale konventioner.

- Vi skal udvise alle dem, vi overhovedet kan udvise. Og derfor er det allerede i dag sådan, at domstolene altid skal undersøge, om udvisning kan komme på tale. Så jeg tror slet ikke på, at det forslag vil hjælpe noget som helst, siger Ole Hækkerup.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere