Corydon klar til at opsplitte tre store forhandlinger

Finansministeren ser ikke længere SU-, kontanthjælp og vækstplan som et samlet forhandlingsløb.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Indtil nu har regeringen med finansminister Bjarne Corydon (S) i spidsen set forhandlingerne om en reform af SU-området, kontanthjælpen og den såkaldte vækstplan som tæt forbundet og en del af samme forløb.

Men efter et forhandlingsmøde mandag med Dansk Folkeparti oplyser finansministeren, at regeringen er parat til at forhandle reformer af SU- og kontanthjælpsområdet separat i forhold til vækstplanen.

- Regeringen har i dag åbnet en mulighed for, at hvis Dansk Folkeparti har en interesse i at bære et delansvar her, sådan at vi når frem til et fornuftigt reform på SU og kontanthjælp, og også når frem til enighed om, hvad pengene skal bruges til, så er den vej åben, siger han.

Regeringens oprindelige udspil til de store reformer er gået på, at der skal findes to milliarder kroner på SU-området og én milliard kroner på kontanthjælpsområdet - penge, som skal bruges til at skabe arbejdspladser, blandt andet ved en sænkelse af selskabsskatten.

Dansk Folkeparti ønsker dog ikke en sænkelse af selskabsskatten, og da partiet er forligspartner i forhold til kontanthjælpen og SU'en, har formand Kristian Thulesen Dahl reelt veto i forhold til, hvad pengene skal bruges til.

Forslaget om at adskille de tre forløb kan betyde, at Dansk Folkeparti - sammen med Venstre og Konservative - kan gå med i et forlig om SU'en og kontanthjælpen, mens regeringen kan køre parløb med V og K omkring vækstplanen.

- Det kan man gerne gøre fra regeringen, siger Bjarne Corydon.

- Regeringen har lagt en helhedsløsning frem, og det har vi gjort som de eneste i dansk politik, og så må vi forsøge - politik er jo de muliges kunst - at se, hvordan vi finder et flertal for det, vi gerne vil have gennemført.

- Og der er - i hvert fald som udgangspunkt - en situation, hvor vi skal forhandle kontanthjælp og SU også med DF, og derfor også have en drøftelse med DF om, hvad de penge skal bruges til, hvis vi kan nå et resultat, siger han.

Dansk Folkeparti har lagt op til, at pengene fra SU'en og kontanthjælpen skal forblive i den offentlige sektor - blandt andet hos sygehusene.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere