SF-vælgere: Annette dur ikke

SF's vælgere dumper Annette Vilhelmsens lederskab i ny måling

Et flertal af SF's vælgere synes ikke, Annette Vilhelmsen klarer sig godt som formand. (Foto: Carsten Bundgaard)
Et flertal af SF's vælgere synes ikke, Annette Vilhelmsen klarer sig godt som formand. (Foto: Carsten Bundgaard)

SF’s vælgere giver partiets formand, Annette Vilhelmsen, bundkarakterer som leder i en ny undersøgelse, der er foretaget af Gallup for BT.

Ifølge undersøgelsen mener kun fire procent af de vælgere, der stemte på SF ved sidste folketingsvalg i 2011, at Annette Vilhelmsen har været en god formand for SF.

Over halvdelen af SF’s vælgere ved sidste valg - 53 procent - mener, at formanden har klaret det dårligt eller overvejende dårligt, mens 26 procent synes, hun har klaret det godt, skriver bt.dk.

Hektiske døgn
Undersøgelsen kommer halvandet døgn efter, at tre unge profiler fra SF har forladt partiet.

Tirsdag aften annoncerede politisk ordfører for SF, Jesper Petersen, at han ville skifte til Socialdemokraterne, og i går blev han så enstemmigt optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Onsdag morgen meddelte europaparlamentariker Emilie Turunen og folketingskandidat og tidligere medlem af Folketinget for SF Nanna Westerby offentligt ud, at de også ville skifte SF ud med Socialdemokraterne.

De tre udmeldelser af partiet viste sig at være koordinerede.

Læs også:

Se også: Søvndal om afhoppere: Jeg undrer mig

I eller uden for regering
Det har pustet yderligere liv i debatten om SF's krise, og flere hovedbestyrelsesmedlemmer sætter spørgsmålstegn ved SF’s fremtidige regeringsdeltagelse.

- Det skal ikke stå og falde med, om vi står i regering eller ej. Regeringsdeltagelsen har tæret på SF, og tiden vil vise, om vi på længere sigt får mest ud af at være med eller stå udenfor, siger landsledelsesmedlem Serdal Benlig til politiken.dk .

Og Annette Vilhelmsen afviser heller ikke, at SF’s fremtid kan ligge uden for regeringssamarbejdet.

- Vi går altid til valg på at få mest mulig indflydelse, siger hun til Politiken på spørgsmålet om, hvorvidt SF går til valg på at komme i regering næste gang.

SF's nye politiske ordfører, Jonas Dahl, siger til Ritzau, at SF går efter at beholde regeringsmagten - også efter næste valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere